Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Klaus Iohannis: Sunt dispus să candidez la prezidenţiale, am şanse rezonabile să-l depăşesc pe Ponta

Publicat

Klaus Iohannis, preşedintele interimar al PNL a declarat că este dispus să candideze la prezidenţiale şi că are şanse rezonabile să-l depăşească pe Victor Ponta într-o competiţie electorală.

„Din această chestiune a ieşit domnul Antonescu (n.r – candidatura la preşedinţie). A fost foarte ferm şi clar. Odată ce a luat această decizie, acest pas este ireversibil”, a spus Iohannis. El a precizat că PDL are un candidat, iar PNL va avea după Congres. „Se face un sondaj, două trei, până când rezultatele sunt relevante. Dacă rezultatele sondajului sunt foarte evidente, vor fi însuşite de o parte şi de alta. Dacă sunt sensibil egale, fie cerem sondaje mai detaliate sau se ia o decizie politică care lămureşte problema”, a spus Iohannis , la Gândul Live.

Iohannis a precizat că s-a căzut de acord că sfârşitul lui august este ultimul termen pe care trebuie respectat pentru stabilirea candidatului la prezidenţiale. „În cursul verii trebuie să avem o decizie”, a mai spus liberalul.

„Nu am un răspuns definitiv când trebuie să aibă loc fuziunea, nu este un lucru foarte simplu. Vrem să încercăm cât se poate de repede. Dacă mă întrebaţi de o dată, nu aş putea să o dau. Suntem în faza comisiilor care vor lucra pe domenii, pregătim Congresul PNL, continuăm discuţiile. Şi unii şi alţii dorim să o facem cât ne permite evoluţia de repede”, a mai spus liberalul.

PDL ar putea accepta ca partidul rezultat după fuziunea cu PNL să se numească PNL – surse PDL

Democrat-liberalii ar putea accepta ca noul partid care ar rezulta din fuziunea PDL cu PNL să se numească PNL, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse din PDL, menţionând că toată lumea ar dori cât mai repede fuziunea, dar piedicile sunt legate de vacanţa judecătorescă.

„Există un entuziasm pentru această fuziune, toată lumea este de acord cu fuziunea şi cu graba, dar inconvenientele sunt legate de partea tehnică. Fuziunea înseamnă judecătorii, vacanţă judecătorescă. Voinţă politică există, restul ţine de piedici care exced cadrul partidului”, au precizat sursele citate.

În legătură cu denumirea noului partid care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL, democrat-liberalii ar fi deschişi în a prelua numele de PNL. „Noi (cei de la centru-n.r.) nu avem nicio problemă în a prelua numele de PNL, rămâne de văzut în teritoriu cum se armonizează lucrurile”, au mai spus sursele citate.

Unii democrat-liberali se tem că entuziasmul lor pentru fuziune ar putea fi umbrit de factori externi, cum ar fi ca nemulţumirile care s-ar putea ivi în teritoriu în cazul în care noul partid s-ar numi PNL să fie speculate de Traian Băsescu şi să profite PMP.

„Un alt lucru care ar putea apărea ar fi să nu existe timp suficient pentru a informa electoratul că viitorul PNL rezultat din fuziune este PDL cu PNL”, au adăugat sursele citate. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, după şedinţa Colegiului Director al PDL că ultimul lucru care îl preocupă este numele partidului care ar rezulta după fuziunea PDL cu PNL.

sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pensionar sarac

    marți, 03.06.2014 at 09:59

    Un neamt, ungur, alta nationalitate chiar de este cetatean -roman- nu va fi votata frate JOHANIS.

    • gheorghe dorel

      marți, 03.06.2014 at 17:48

      ai dreptate!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax