Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Kronospan Sebeș, cea mai mare pierdere din ultimii trei ani. Peste 18 milioane de euro, în minus, în 2017

Publicat

kronospan

Compania Kronospan Sebeş a înregistrat anul trecut o pierdere netă de 18,1 milioane de euro, cu 56 la sută mai mare decât cea din exerciţiul financiar precedent. Acesta este al treilea an consecutiv de pierderi pentru producătorul de plăci pe bază de lemn.

Anul trecut, Kronospan a vândut produse în valoare de 209 milioane de euro, cu 5,8% mai puţin decât în 2016, potrivit datelor comunicate de companie. În anul 2015, Kronospan Sebeș SA a înregistrat o cifră de afaceri de 1.088.174.653 de lei și pierderi de 16.107.277 de lei (aproximativ 3,5 milioane de euro). Un an mai târziu, în 2016, compania a avut o cifră de afaceri de 997.155.030 de lei și pierderi de 52.097.692 de lei (aproximativ 11,4 milioane de euro).

Kronospan a fost afectat anul trecut de două incendii în decurs de trei luni la fabrica din Sebeş. În luna august a izbucnit un incendiu la patru cicloane de rumeguș și un filtru de praf de lemn, iar în luna noiembrie a luat foc o centrală termică pentru plăci MDF.

Citește și INCENDIU pe platforma Kronospan Sebeș. O centrală termică pentru plăci MDF a luat foc

Vezi și FOTO VIDEO / EXPLOZIE urmată de un INCENDIU, marți noaptea, pe platforma Kronospan Sebeș. Au luat foc două buncăre de rumeguș

În 2017, compania a finalizat o investiţie de 10 mil. euro într-o nouă linie de melaminare automatizată.

Tot anul trecut, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a făcut publică decizia de emitere a autorizaţiei integrate de mediu pentru Instalaţia de producere a formaldehidei cu capacitate de 60.000 de tone pe an, construită pe paltforma companiei Kronospan Sebeş. APM Alba a decis să autorizeze funcţionarea instalaţiei în ciuda controverselor apărute în jurul acestui subiect legate atât de poluarea potențială a orașului și a zonelor învecinate, cât și  în legătură cu aspectele legale. Modul în care s-au obținut  documentele necesare construcției sunt investigate de către DNA.

Citește și APM a autorizat noua fabrică de formaldehidă a KRONOSPAN. Investiția are ”verde”, în ciuda controverselor privind autorizațiile de construcție

Kronospan este prezentă la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF). Kronospan este unul dintre liderii globali în producerea de plăci pe bază de lemn, iar în România funcţionează cu două unităţi de producţie la Sebeş şi Braşov. Investiţiile Kronospan în România se ridică la peste 600 de milioane de euro, iar compania are circa 800 de angajaţi.

sursa: capital.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax