Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tot lotul de învinuiţi în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” rămâne în arest

Publicat

După 4 ore de proces şi aproape 6 ore necesare pentru deliberare, luni, in jurul orei 18.00, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia s-au pronunţat în privinţa celor 12 învinuiţi din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”: aceştia vor fi cercetaţi în continuare, în stare de arest preventiv. Hotărârea instanţei judecătoreşti este definitivă şi irevocabilă.

Capii grupării au pledat „nevinovat”

Recursul în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” a fost judecat, luni, la Curtea de Apel Alba Iulia. Toţi suspecţii au pledat „nevinovat” în faţa magistraţilor. Cele 13 persoane din Alba acuzate de proxenetism, trafic de persoane, şantaj şi trafic de minori au fost aduse în faţa magistraţilor, unde au cerut judecarea în stare de libertate. Capul grupării infracţionale, inculpatul Teodor Şchiop s-a declarat nevinovat pentru toate capetele de acuzare: „Am o situaţie familiară grea, de 5-6 luni nu am mai fost implicat în infracţiuni şi nu sunt de acord cu încadrarea juridică. Vreau să stau afară, să îmi văd familia”, a declarat, în faţa magistraţilor, Teodor Şchiop, zis Puşcărie.

Fostul ofiţer de informaţii Claudiu Vulpe, poreclit „Fox” a pledat şi el nevinovat în faţa judecătorilor: „Lucrez în societatea tatălui meu şi am un salariu de 2000 de lei. Am o familie şi nu consider că aveam nevoie să îmi suplimentez veniturile din acţiuni infracţionale. Nu mă consider vinovat de nimic şi doresc să fiu cercetat în stare de libertate”. Avocatul acestuia a subliniat, în faţa instanţei de judecată, că acuzaţiile de şantaj ce i se aduc inculpatului sunt construite pe baza unor înregistrări audio neconcludente şi din care nu reiese vinovăţia acestuia.

Percheziţii şi arestări în 17 locuinţe

Tribunalul Alba a emis, miercuri, 20 octombrie, mandate de arestare pentru 13 membri ai grupării infracţionale anihilate, marţi, de D.I.I.C.O.T. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Alba Iulia şi luptători din cadrul S.P.I.R. Alba, Hunedoara şi Sibiu, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. au efectuat 17 percheziţii la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale specializate în infracţiuni de trafic de persoane, proxenetism şi recuperări (şantaje la comandă pentru recuperarea unor datorii prin violenţă şi ameninţare). În urma acestor actiuni, poliţiştii au ridicat săbii, cuţite, pumnale, bâte de baseball şi alte obiecte contondente, un pistol cu glonţ calibrul 9 mm deţinut legal, hard-disk-uri, CD, DVD şi înscrisuri. De asemenea, au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. Alba Iulia 14 membri ai grupării infracţionale.

Fost ofiţer de informaţii – „frate” cu interlopii

Potrivit oamenilor legii, gruparea, condusă de Teodor Şchiop a fost sprijinită în activităţile infracţionale de Claudiu Vulpe, care intermedia activităţile de şantaj, mai precis asigura legătura între cei care comandau şantajul şi grupare, transporta fetele la diferiţi clienţi şi se interesa de situaţia membrilor grupării. În ceea ce priveşte activităţile de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism ale grupării infracţionale, din investigaţii a rezultat că fetele erau plasate pentru a întreţine relaţii sexuale fie la localuri din Alba Iulia şi din apropierea municipiului, fie direct acasă la clienţi.

Conform sursei citate, clienţii se întâlneau cu fetele doar după ce, în prealabil, discutau cu membrii grupării şi conveneau cât trebuie să plătească, cea mai mare parte a banilor ajungând la suspecţi fie direct de la client, fie erau predaţi de fete. Au fost identificate peste 20 de fete care practicau prostituţia în folosul membrilor grupării. De asemenea, membrii grupării sunt suspectaţi că au desfăşurat activităţi specifice infracţiunii de trafic de minori, mai precis recrutare (le-au găsit clienţi, au negociat preţul cu aceştia) cu privire la 10 minore, care au fost exploatate sexual.

Şantaje la comandă şi „cocteiluri Molotov”

În ce priveşte infracţiunile comise cu violenţă (recuperări la comandă, santaje, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie), din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că gruparea infracţională coordonată de către Teodor Şchiop a şantajat, la comandă, mai multe persoane, în vederea recuperării unor datorii. În scopul intimidării, membrii grupării au aruncat cu „cocteiluri Molotov” asupra locuinţelor a două victime. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi şi de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal, fapte comise asupra unor clienţi ai prostituatelor care lucrau în folosul grupului infracţional.

„Pricu” a scăpat şi are numele schimbat

Cei 13 inculpati au fost asteptati, în faţa sălii de judecată, de familii şi iubite. În ceea ce-l priveşte pe Raul Hancheş, cunoscut opiniei publice sub pseudonimul „Pricu”, se pare că se află în continuare în Germania, iar în locul acestuia a fost prezent avocatul Mihai Ivănescu. El a solicitat respingerea arestării preventive, pe motiv că, din datele prezentate la dosar, nu rezultă săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, trafic de persoane şi santaj: „Indiciile prezentate nu conving că inculpatul a săvârşit aceste infracţiuni. Există două declaraţii, de la două fete, una dintre acestea minoră, iar cealaltă – internată 8 luni de zile într-un spital de neuropsihiatrie. Pericolul social al clientului meu nu este susţinut de dovezi clare, iar faptul că acesta mai are antecedente penale nu poate reprezenta o probă solidă împotriva lui”. Toţi cei acuzaţi în dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” au pledat nevinovaţi sau parţial nevinovaţi pentru toate capetele de acuzare. Aceştia au negat că ar fi format o grupare infracţională.

[nggallery id=6]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax