Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La Alba Iulia a început „marea curățenie”, înaintea Zilei Naționale a României. PROGRAMUL activităților


Publicat

aspirator curatenie urban

La Alba Iulia a început „marea curățenie” înaintea Zilei Naționale a României. Până pe data de 28 noiembrie, străzile, trotuarele, aleile, parcările și zonele verzi ce aparțin domeniului public al municipiului vor fi măturate manual și mecanizat. De asemenea, se vor colecta și transporta deșeurile rezultate din aceste activități și din rampe accidentale.

Personalul din cadrul serviciului Administrarea Domeniului Public al municipiului Alba Iulia au realizat schița elaborată pentru curățenia generală, în perioada premergătoare Zilei Naționale.

Program curățenie:

Căile de circulație și zonele prevăzute pentru activitățile de salubrizare și întreținere zone verzi în perioada 6-28 noiembrie împreună cu Polaris M. Holding S.R.L. – punct de lucru Alba Iulia și Sport Turism S.R.L. – punct de lucru Alba Iulia.

Săptămâna I

6-11 noiembrie

Zona Centru – cartiere Ampoi

– zona de la Calea Moților (partea dreaptă) până la zona industrială (str. Gh. Sincai), inclusiv cartier Anghel Saligny, b-dul Republicii, str. V.Alecsandri, str. Doinei, M. Aurelius, str. S. Severus , magazin Profi, bazinul Olimpic și parcare Stadion Municipal;

– de la Calea Moților (partea stângă) – str. Basarabiei, str. N. Titulescu, str. Lucian Blaga, str. Traian, b-dul Octavian Goga, etc. până la strada Viilor;

– cartier Ampoi I, Ampoi II, Ampoi III;

– zona cuprinsă între b-dul T. Vladimirescu, str. Livezii și str. A. Muresanu;

– zona cuprinsă între str. București , b-dul Ferdinand I și Gară.

Săptămâna II

12-18 noiembrie

Zona Cartier Cetate:

– zona cuprinsă între B-dul Transilvaniei (partea dreaptă), Calea Moților, b-dul Horea și str. Mircea Eliade

– zona cuprinsă între B-dul Transilvaniei (partea stângă), str. Lalelelor, b-dul 1 Decembrie 1918 și zona Schit

– str. Vasile Goldiș

Săptămâna III

19 – 25 noiembrie

Zona Cetatea istorică – Micești – Bărăbanț:

– zona cuprinsă între str. M. Viteazul (de la p-ta Lupa Capitolina, Poarta a-I-a, platforma Obelisc, Poarta a -III-a, Arhivele Statului și Casa Sindicatelor);

– parcul Unirii, zona str. N. Iorga până la Universitatea „1 Decembrie 1918” (cu toate străzile adiacente), Skate Parc și baza sportiva Pro Linca;

– zona cuprinsă între Calea Moților și str. Zlatnei , cu toate străzile adiacente și pista de bicicliști;

– zona str. A. I. Cuza – DN1 (intrare în oraș dinspre Cluj), inclusiv pista de biciclete;

Săptămâna IV

26 – 28 noiembrie

– interior Cetate Alba Carolina

– de la Catedrala Schit (b-dul Transilvaniei) – b-dul 1 Decembrie 1918, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcul Unirii, b-dul Horea, P-ta Cetății, Obelisc, șanturile de Nord, Vest, Sud până la P-ța Alessandria (Lupa Capitolina)

– intrările în municipiu dinspre Micești, Cluj-Napoca, Sibiu, Pâclișa

– str. Take Ionescu și b-dul Încoronării

Potrivit reprezentanților Primăriei, se vor executa lucrări de măturat manual și/sau mecanic, întreținere curățenie, colectat și transportat deșeuri rezultate din aceste activități și din rampe accidentale.

Suprafețele pe care se vor desfășura aceste activități sunt altele decât cele cuprinse în programul zilnic de lucrări și reprezintă: trotuare, alei, parcări, carosabil, scuaruri de zone verzi, etc., ce aparțin domeniului public al municipiului Alba Iulia.

Pe perioada desfășurării curățeniei de toamnă nu se va modifica programul zilnic de lucrări de salubritate.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. pilu

    miercuri, 07.11.2018 at 12:35

    Nu ati pomenit nimic de trantorii care stau pe ajutor social.

  2. VOX

    miercuri, 07.11.2018 at 14:13

    De ce angajatii Polaris nu ridica sacii cu frunze uscate scosi in strada de catre persoane fizice sau de catre firme? Ce sa facem cu acest gunoi biodegradabil? Sa-l ardem in curtea proprie (evident sub supraveghere) eliberand doar fumul in atmosfera sau, sa golim sacii pe trotuar ca sa-l ridice PRIMARIA conform programului „marea curățenie”?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

În ce condiții se pot face petreceri private după 1 iunie. Câte persoane pot participa

Publicat

După data de 1 iunie nu se modifică restricţiile privind adunările private, astfel că la petrecerile care au loc în aer liber pot participa cel mult 16 persoane, iar dacă sunt organizate într-un apartament, pot fi prezente maximum 8 persoane, a declarat vineri ministrul de Interne Marcel Vela.

”Așa cum știți, a fost aceeași condiție și înainte de 1 iunie. Și acum este. La persoanele private, în aer liber, erau 16 persoane, ca număr maxim și în spații închise, în apartamente, maximum 8. Acum a rămas aceeași regulă pentru că nu s-a intervenit nici pe zona de evenimente private și nici pe numărul de participanți”, a declarat Vela, aflat într-o vizită la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I.

Ministrul de Interne a precizat că după data de 15 iunie autorităţile vor discuta cu specialiştii şi vor decide în ce va consta următorul val de relaxări.

De luni, 1 iunie, vor fi deschise terasele şi plajele, iar pentru ieşirea din localităţi nu va mai fi nevoie de declaraţia pe proprie răspundere.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Studiu: Imunitatea se poate dobândi și după forme uşoare de COVID-19

Publicat

Majoritatea pacienţilor afectaţi de o formă minoră de COVID-19 dezvoltă anticorpi, care i-ar putea apoi imuniza pentru mai multe săptămâni împotriva acestei boli, potrivit unui studiu realizat de Institutul Pasteur şi Spitalul Universitar din Strasbourg.

”Ştiam că persoanele care suferă forme severe ale bolii dezvoltă anticorpi în primele 15 zile de la debutul simptomelor. Ştim acum că acest lucru este adevărat şi pentru cei care fac forme minore, chiar dacă nivelurile de anticorpi sunt probabil mai slabe”, a explicat într-un comunicat unul dintre autorii studiului, Arnaud Fontanet, responsabil în cadrul departamentului de Sănătate globală al Institutului Pasteur.

Rezultatele studiului sunt încurajatoare în măsura în care până în prezent nu se cunosc suficiente informaţii în ceea ce priveşte mecanismele imunitare împotriva noului coronavirus în special la persoanele afectate de forme uşoare ale bolii.

”Studiul nostru demonstrează că nivelurile de anticorpi sunt, în cele mai multe dintre cazuri, compatibile cu o protecţie împotriva unei noi infectări cu SRAS-CoV-2, cel puţin până la 40 de zile după debutul simptomelor”, a adăugat Olivier Schwartz, conducătorul departamentului Virusuri şi imunitate din cadrul Institutului Pasteur.

Potrivit acestuia, ”obiectivul este în momentul de faţă evaluarea pe termen lung a persistenţei răspunsului anticorpilor şi a capacităţii acestuia de neutralizare” a virusului.

Studiul, ale cărui rezultate au fost date publicităţii de Institutul Pasteur, a fost realizat pe 160 de pacienţi membri ai personalului medical din două unităţi ale unor spitale universitare din Strasbourg. Toţi participanţii au prezentat forme minore de COVID-19.

Testele serologice (care vizează detectarea ulterioară a semnelor unei infecţii din trecut) au arătat că marea majoritate a acestor persoane (153 sau 159 din 160 în funcţie de tipul testului) a dezvoltat anticorpi în primele 15 zile care au urmat infectării.

Un alt test a fost utilizat pentru a determina dacă aceşti anticorpi au totuşi capacitatea de a neutraliza virusul.

Rezultatul: 28 de zile de la debutul simptomelor, 98% dintre pacienţi dezvoltaseră astfel de ”anticorpi neutralizanţi”.

”Aceste rezultate sunt în acelaşi timp o veste bună pentru viitoarele strategii în domeniul vaccinurilor”, a subliniat Samira Fafi-Kremer, şefa serviciului de virologie al Spitalului Universitar din Strasbourg şi autoare principală a studiului.

Sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Cel mai în vârstă bărbat de pe planetă este un român. Care este secretul longevității lui Dumitru Comănescu

Publicat

Dumitru Comănescu a devenit cel mai în vârstă bărbat de pe planetă, recunoscut de Cartea Recordurilor, după ce britanicul Bob Weighton a decedat joi, 28 mai, la vârsta de 112 ani. 

Românul are 111 ani și 7 luni și s-a născut pe  8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova.

Acesta a fost de profesie inginer agronom iar acum trăiește în București.

Potrivit acestuia, secretul longevității este pentru el dragostea familiei, a soției, fiilor și nepoților.

” Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil!”, a declarat Dumitru Comănescu Centrului pentru Seniori al Municipiului București, citat de Digi24.ro.

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a adăugat bărbatul.

sursă: Digi24.ro.

sursă foto: Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Accident rutier între Săliștea și Tărtăria: Motociclist în vârstă de 19 ani, rănit după impactul cu un autoturism

Publicat

Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă a avut loc, vineri seara, pe DJ 705E, între localitățile Săliștea și Tărtăria

UPDATE: ”La data de 29 mai 2020, in jurul orei 19.30, pe DJ 705E, un tână de 19 ani, din localitatea Săliștea, în timp ce conducea o motocicletă, nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare in mers față de un autoturism, intrând în coliziune cu acesta. În urma accidentului, motociclistul a suferit leziuni corporale. Atât motociclistul, cât și conducătorul auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetarile sunt continuate”, a precizat Luminița Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Știrea inițială: Potrivit IPJ Alba, în urma impactului motociclistul a suferit leziuni, dar este conștient.

La fața locului se desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier.

Foto: arhiva

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate