Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

La Alba Iulia încep lucrările de modernizare a rețelei de iluminat public, în zona centrală și alte patru cartiere din municipiu

Publicat

Reprezentanții Primăriei din Alba Iulia au predat luni dimineața amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de modernizare a rețelei de iluminat public, pentru Lotul 1, care cuprinde zona centrală, cartierele Ampoi 1, Ampoi 2, Ampoi 3 și Partoș.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa, în cadrul acestui lot se vor instala 1.496 corpuri de iluminat, 1.496 puncte luminoase controlate prin telegestiune, 1.437 stâlpi noi, 1.437 brațe prindere, 134 surse de energie regenerabilă (panouri fotovoltaice), 134 acumulatori, 67 dispozitive de control și protecție de încărcare/ descărcare.

Lungimea totală a sistemului de rețea iluminat public pe acest lot este de 45,52 km și va cuprinde 78 de străzi.

„Prin aceste lucrări se urmărește scăderea consumului anual de energie la iluminat public, scăderea gazelor cu efect de seră datorate sistemului de iluminat public și creșterea eficienței energetice, începând cu anul 2022. În acest moment, sistemul de iluminat public al Municipiului Alba Iulia înregistrează consumuri energetice foarte mari”, a transmis primarul, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

Reamintim faptul că în urmă cu o săptămână Primăria Alba Iulia a semnat două contracte de execuție lucrări pentru creșterea eficienței energetice în sistemul de iluminat public în municipiu. Investiția este de peste 33 de milioane lei, iar finanțarea este prin POR.

Obiectivele de investiții includ iluminarea a 159 treceri de pietoni și montarea de sisteme bazate pe senzori de prezență.

sursa, foto: Gabriel Pleșa

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax