Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

La Alba Iulia începe proiectarea unei artere noi. Centura de sud va avea patru benzi, piste de biciclete și trotuare

Publicat

La Alba Iulia începe proiectarea unei artere noi, pe latura de sud-vest a municipiului, cu rol de culoar verde de mobilitate. Centura de sud va avea patru benzi, trotuare și piste de biciclete și o lungime de circa 2,6 km. Aceasta va lega zona intersecției dintre B-dul Revoluției 1989 și strada Lalelelor și zona intersecției dintre B-dul Ferdinand și strada Viilor. 

În urma procedurilor legale de achiziție publică, contractul a fost semnat cu firma Novensa SRL din București. Valoarea contractului este de 1.950.410 lei, inclusiv TVA. Durata de execuție a serviciilor de proiectare este de trei luni.

„Am semnat astăzi contractul pentru achiziția serviciului de proiectare – elaborare documentații tehnico-economice necesare creării unui nou culoar verde de mobilitate urbană, în zona de sud-vest a municipiului Alba Iulia, care să asigure continuitate pentru benzile dedicate și pistele de biciclete create prin implementarea celor două proiecte de mobilitate urbană”, a scris primarul Gabriel Pleșa, vineri, pe pagina de Facebook.

Potrivit acestuia, investiția vine în întregirea absolut imperativă a sistemelor inelare de circulație specifice dezvoltării urbane contemporane, fiind necesară pentru modernizarea și decarbonizarea transportului public, stimularea transportului nemotorizat și electric și digitalizarea sistemelor de trafic în zona de sud-vest a municipiului, din punctul de intersecție a străzii Lalelelor cu B-dul Revoluției 1989 la punctul de intersecție a străzii Viilor cu B-dul Ferdinand I.

La Alba Iulia începe proiectarea unei artere noi

Acest culoar va face obiectul unui proiect ce va fi implementat în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027. Acesta va avea în vedere, în principal, realizarea/reconfigurarea următoarelor capacități:

  • două benzi de circulație rutiere dedicate transportului public de călători;
  • două benzi de circulație rutiere pentru alte mijloace de transport decât cele de transport în comun;
  • zonă verde, trotuare și piste de biciclete;
  • asigurarea rețelelor de apă și canalizare, canalizație tehnică (telefonie, cablu TV, internet) și iluminat public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Albanezu’

    vineri, 23.08.2024 at 18:55

    O decizie buna! Sper sa se realizeze cat mai repede!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate