Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La „băute” în fața bisericii: Trei bărbați s-au ales cu avertisment scris pentru consum de alcool în spațiul public

Publicat

Odată cu creşterea temperaturilor, s-a intensificat şi incidenţa cazurilor în care jandarmii depistează şi sancţionează pe cei care consumă băuturi alcoolice în spaţii publice neautorizate. Miercuri, 17 aprilie, trei bărbaţi au fost amendaţi după ce au fost surprinşi bând bere în faţa unui lăcaş de cult din municipiul Blaj.

Cei trei sunt domiciliați pe raza comunelor Mihalţ, respectiv Cetatea de Baltă şi au încercat să-şi justifice comportamentul prin faptul că sunt vechi prieteni şi erau bucuroşi că se întâlniseră întâmplător în municipiul Blaj.

Nu la fel de bucuroşi au fost cetățenii care au trecut miercuri, în jurul orei 14.00, prin faţa Catedralei „Sfânta Treime” din localitate şi care au fost nevoiţi să-i urmărească pe cei trei consumând alcool şi manifestându-se zgomotos. Unul dintre aceştia, indignat, a semnalat scena la 112, iar la faţa locului a fost direcţionat un echipaj de jandarmerie. Bărbaţii au fost identificaţi ca fiind G.S. (23 de ani), G.S. (28 de ani) şi T.I. (49 de ani) şi au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, jandarmii atrag atenţia că vor acţiona pentru depistarea celor care consumă alcool în spaţii publice neautorizate şi reamintesc că, potrivit prevederilor Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991, republicată, consumul de băuturi alcoolice pe drumuri publice, în parcuri, stadioane şi terenuri sportive, în instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, precum şi în toate mijloacele de transport în comun, autogări sau gări se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax