Connect with us
Publicitate

BLAJ

La Blaj se va amenaja un heliport public, în valoare de aproximativ 600.000 euro. Când ar fi gata construcția

Publicat

La Blaj se va amenaja un heliport public, care să deservească atât Spitalul din Blaj, dar și toate urgențele din zona Târnavelor. 

Investitiția va fi realizată în cadrul unui parteneriat între Municipiul Blaj și Consiliul Județean Alba. 

Heliportul, preconizat a se finaliza în anul 2021, va fi cel mai modern din județul Alba, fiind evaluat la aproximativ 600.000 euro, sumă care va fi suportată în cote egale din bugetul local al municipiului Blaj și bugetul județului Alba.

Primăria Municipiului Blaj a identificat locația pentru acest obiectiv de investiții la intrarea în Blaj dinspre Alba Iulia, aceasta urmând să fie evaluată de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, în vederea îndeplinirii tuturor cerințelor legate de autorizarea heliportului.

Heliportul va putea fi utilizat pe timp de zi și pe timp de noapte, în fapt un aerodrom utilizat exclusiv pentru elicoptere, va avea un spațiu de aterizare cu o rază de 50 m, special amenajat pentru a permite aterizarea și decolarea elicopterelor, dispunând de indicatoare privind direcția vântului, sistem de balizaj și lumini de semnalizare, sisteme anti-incendiu, totul desfășurat pe suprafață de aproximativ 5.000 mp., în care vor fi cuprinse și sistemele de alimentare cu combustibil, mentenanță, stație pentru observarea fenomenelor meteo, spațiu administrativ, parcare, drum de acces, etc.

Parteneriatele dintre Municipiul Blaj și Consiliul Județean Alba au contribuit la dezvoltarea durabilă a întregii zone a Târnavelor, iar acest proiect legat de realizarea unui heliport la Blaj, alături de modernizarea în viitor a Serviciului pentru Situații de Urgență, vor fi exemple de bune practici în administrația locală, în domeniul sănătății populației.

sursă foto: Facebook – Gheorghe Valentin Rotar.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax