Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

La ce se gândeşte administraţia din Alba Iulia: Poliţia locală, îmbrăcată în haine militare austriece, de gardă în Cetate

Publicat

La spectacolul schimbării gărzii din Cetate, în viitor, vor lua parte, ca protagonişti, şi gardienii publici, deghizaţi în soldaţi austrieci. Acesta este un proiect al Primăriei Alba Iulia, cu scopul de a creşte atractivitatea Cetăţii, dar şi gradul de siguranţă în spaţiile publice din zonă.

Dacă în prezent, în Cetatea Alba Carolina, „soldaţii austrieci” sunt vizibili în zona Porţii a III-a, a Traseului celor Trei Fortificaţii şi a Traseului de Sud, zone care funcţionează sub „tutela” SC „Grup Corint”, în viitor, toate spaţiile circulate ale Cetăţii vor fi păzite de o formaţie de 20 de „soldaţi”, suplimentată cu gardienii publici din subordinea Primăriei.

Potrivit primarului Mircea Hava, soldaţii care patrulează prin Cetate nu sunt suficienţi, iar suplimentarea numărului acestora este o operaţiune dificilă, din cauza costurilor ridicate. Cu toate acestea, în viitor, Cetatea şi obiectele instalate în aceste zone vor fi supravegheate şi de gardienii publici: „Ne-ar trebui pentru Cetate aproximativ 20 de oameni, ca formaţia să fie completă. Acest lucru costă extraordinar de mult. Avem un proiect cu toţi cei pe care îi avem la poliţie, care nu sunt suficienţi, dar îi vom îmbrăca în costume austriece, care şi acestea costă foarte mult. Vor fi amplasaţi şi la intrarea de pe şanţul de nord şi vor patrula. Vor fi poliţişti ca să vadă lumea că zona e supravegheată de cineva, pentru că, dacă există o floare, trebuie să o ducem acasă, dacă este o bancă, trebuie să ne scriem numele pe ea. Încă se mai întâmplă lucruri de genul acesta care deranjează şi nu le poţi repara, asta este tristeţea”.

Primarul Mircea Hava nu a stabilit un termen pentru realizarea acestui proiect: „Avem alte chestiuni de rezolvat acum. Pe partea cu şanţurile de nord, din păcate nu se vor termina lucrările în această vară. Va trebui să facem sistemul de supraveghere video, avem multe chestiuni de făcut şi nu se pot face unele peste altele”.

Un alt plan al administraţiei locale este de a organiza momente de spectacol, cu cai şi actori, în Cetate şi seara, în speranţa de a atrage turiştii aici pentru mai mult timp: „Avem un plan să organizăm momente atractive şi seara, cu puşti, bătălii, torţe de foc, ca să vină cât mai multă lume. Vrem să facem câte un <spectacol> măcar o dată sau de două ori pe săptămână şi noaptea”.

UPDATE: După ce marţi, primarul Mircea Hava anunţa că intenţionează să îmbrace poliţiştii comunitari în costume austrice şi să îi amplaseze în toate zonele publice din Cetate pentru a asigura siguranţa cetăţenilor, astăzi reprezentanţii Primăriei vin cu noi precizări şi susţin că au în plan organizarea în cadrul Poliţiei Comunitare a unui serviciu de paradă.

Reprezentanţii Primăriei susţin că, dacă se va dovedi că acest proiect este oportun şi se va reuşi obţinerea de finanţare, în cadrul acestui serviciu vor fi angajate 20 de persoane specializate în activităţi de paradă care să fie amplasaţi în zonele istorice din Alba Iulia. Potrivit primarului Mircea Hava, prezenţa acestor soldaţi în cetate va da o pată de culoare municipiului şi va spori gradul de siguranţă al cetăţenilor şi de încredere în activităţile Poliţiei Comunitare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

10 Comentarii

10 Comentarii

  1. toma

    marți, 10.04.2012 at 17:57

    Mai lipsesc un cird de iobagi romani, adusi legati in jug, bine-nteles in haine populare romanesti, si circul e gata. Ne-am intors in plin ev-mediu romanesc….

    • @toma

      marți, 10.04.2012 at 19:49

      Circ sau nu, toti turistii care vin in oras vor sa vada garda.

  2. el conquistador

    marți, 10.04.2012 at 20:25

    CIRC……..

  3. vali

    marți, 10.04.2012 at 21:20

    Sa vezi defiland ocupantii austrieci intr-o cetate romaneasca e cam nas[pa. Dar e bine pt turism => business is business

  4. HH

    marți, 10.04.2012 at 21:55

    IMBRACAREA POLITISTILOR LOCALI IN HAINE AUSTRIECE ESTE ABSOLUT STUPIDA, DE MANELIST SI NICI NU STIU DACA ESTE LEGALA CHIAR DACA ACUM SUNT ” SLUGI ALE PRIMARULUI” !

  5. Ovidiu

    marți, 10.04.2012 at 22:34

    Oare se putea sa va convina ceva si sa nu aveti vreun comentariu impotriva? Nu exista nicaieri in RO o cetate ca aceasta si nici asa nu ne convine. Oare de ce avem nevoie ca sa fim mul;tumiti ??????????????????????????? De alt [rima de la USL sau PCR UDMR sau de unde o fi el….nu cred….avem nevoie de putina gandire si inteligenta, nu de a musca momeli de campanie electorala, momeli ce vin de peste tot.Oricum ca si la pescuit, doar flamanzii si fraierii musca, asa ca …grija mare.

    • el conquistador

      miercuri, 11.04.2012 at 08:06

      nu ai inteles nimic ovidiule….Nu este vorba de garda in sine, care este un punct de atractie

      Este vorba ca politistii comunitari vor fi impopotonati si ei cu uniforme austriece, asa cum fetitele isi impopotoneaza papusile.

      Dar politistii comunitari nu sint papusile lui Hava. Ei reprezinta totusi o autoritate. Sa iti bati joc de o autoritate publica este scandalos. Este mizerabil si ne poate arata ca Hava s-a ******** *****. O asemenea propunere nu poate fi decit a unui om rupt de realitate, care traieste intr-o lume imaginara, a unui om *******.

      Si cum vom deosebi noi (si turistii) politistii comunitari de actorii din garda austriaca? Daca vine unul la noi si ne cere documentele? De unde vom sti ca este politist sau nu?

      Si o intrebare: doamnele politist comunitar cum vor fi imbracate? In uniforma de soldat sau in costum de printesa de la teatrul de papusi? Ar fi interesant sa vina o printesa la tine si sa iti spuna „Actele la control va rog”

      PENIBIL

  6. Radu Dan

    miercuri, 11.04.2012 at 09:11

    Buna idee,…..se vor bucura urmasii lui Horea, Closca si Crisan….revazand frumoasele uniforme austriec patruland prin cetate.

  7. HaHaHa

    miercuri, 11.04.2012 at 11:59

    Hava mai bine facea pe Robin Hood, daca tot orasul asta e un basm. Penibila idea… inloc sa angajeze figuranti, sa fie platiti si instruiti, arunca atributiile de figuratie asupra po-po-ului local, la fel de neistruiti dar prea bine platiti. Mai bine lua de la cei ce au prea mult sa dea la cei ce nu au, daca tot nu se implica importaciunea sa creeze locuri noi de munca.

  8. derpy

    miercuri, 11.04.2012 at 15:46

    asa o sa ne trezim ca pe langa URLETELE ca nu-i voie pe acolo sau pe dincolo, sau pe bicicleta, primim si amenzi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax