Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

La Cugir au fost demarate lucrările la infrastructura rutieră

Publicat

Primarul Cugirului, Adrian Teban, a demarat lucrările de întreţinere a drumurilor.
„Am realizat o inventariere a tuturor drumurilor din localitate, iar, de săptămâna trecută, am început să reparăm principalele artere, după care vom interveni şi pe celelalte străzi. Pentru anul acesta, am alocat 1.000 mii lei pentru reparare străzi, amenajat parcări şi reparaţii trotuare”, a precizat edilul şef al Cugirului, Adrian Teban.

Zilele trecute s-a lucrat pe strada Rozelor, unde a fost refăcut covorul asfaltic dintre străzile Rozelor, 1 Decembrie 1918 şi Alexandru Sahia, pe o lungime de 85 metri, precum şi pe strada Principală din Vinerea. De asemenea, pe străzile I.B. Deleanu, Mihai Viteazu şi Libertăţii se intervine  pentru refacerea carosabilului cu piatră cubică. Zilele acestea, se plombează gropile de pe străzile Victoriei şi Ion Creangă, după care lucrările vor continua pe Grigore Ureche, Ştefan cel Mare, Doinei, Constructorului, Tineretului, Nicolae Bălcescu, Stadionului, 21 Decembrie 1989, Râul Mic, George Coşbuc, Gheorghe Asachi, Spicului, Unirii, Mărăşeşti.

Lucrările de plombare reprezintă o soluţie de moment, însă, din spusele primarului, sunt şanse ca infrastructura stradală a Cugirului să cunoască o reală îmbunătăţire. „Aşteptăm un răspuns din partea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu privire la proiectul depus de primărie în urmă cu aproximativ doi ani, pentru reabilitarea a opt străzi din Cugir cu fonduri europene: Drăgana, 1 Mai, Avram Iancu, Mihai Viteazu, 21 Decembrie 1989, Vasile Alecsandri, Râul Mic din Cugir şi strada Eroilor din Vinerea. Proiectul a trecut de toate etapele de evaluare şi avem convingerea că, dacă vom primi finanţare, reţeaua de străzi a oraşului Cugir va fi considerabil îmbunătăţită”, a concluzionat Adrian Teban.

În funcţie de răspunsul ministerului, Teban va lua, în perioada următoare, o decizie cu privire la reabilitarea cu covor asfaltic a uneia dintre cele mai circulate artere, strada 21 Decembrie 1989. Trebuie precizat că administraţia locală a oraşului Cugir va demara în cursul acestui an şi un program de modernizare parcări care vizează 139 de locuri de parcare pe străzile Victoriei, 1 Decembrie 1918, Aleea Ştefan cel Mare, Emil Racoviţă şi Grigore Ureche. Lucrările de întreţinere a drumurilor din această primăvară se vor finaliza cu refacerea marcajelor, chiar înaintea sărbătorilor pascale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax