Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

La guvern se pregătesc HG-uri pentru demiterea prefecților și subprefecților USR PLUS. Cine ar putea pierde funcția în Alba

Publicat

Criza guvernamentală dintre PNL și USR PLUS va face victime politice și în teritoriu. În cazul în care partidele din coaliție nu vor ajunge la o înțelegere, la numai trei luni de la instalarea în funcție, Claudiu Nemeș subprefectul USR PLUS al județului va fi demis prin hotărâre de guvern.

Este posibil ca în perioada următoare și alți membri ai USR PLUS să fie nevoiți să-și părăsească funcțiile din cauza crizei din guvern și din coaliția de la guvernare, iar cel mai proaspăt numit este Adrian Simion fostul candidat la Senat din partea USR PLUS, pus într-o funcție de director la Centrul Județean de Excelență.

Și Mihail David – un alt lider USR PLUS din Alba și-ar putea pierde funcția de vicepreședinte al Gărzii Naționale de Mediu unde a fost numit tot în baza algoritmului și negocierii politice dintre partidele din coaliția de la guvernare.

Acesta a absolvit Facultatea de Istorie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și până a fi numit în fucnția de la Garda Națională de Mediu a fost director general adjunct la o firmă din domeniul transportului de marfă și logistică.

Ludovic Orban nemulțumit de decizia lui Cîțu de a-i demite pe demnitarii USR PLUS

Sâmbătă la Deva Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat că la guvern se pregătesc hotărâri pentru demiterea prefecților USR PLUS.

”La Guvern, în momentul de faţă se pregătesc hotărâri de guvern pentru demiterea tuturor prefecţilor şi subprefecţilor USR PLUS.

Florin Cîţu, înainte de întâlnirea de la coaliţie, în declaraţia de presă, a spus că informează cancelariile occidentale că USR PLUS a făcut moţiune de cenzură, că va face moţiune de cenzură, că încă nu se hotărâse, cu AUR.

Chiar vrem să ardem toate punţile? Chiar vrem să nu mai avem nicio şansă să le construim?”, a declarat Ludovic Orban, la Deva, sâmbătă.

Se pregătesc HG pentru demiterea reprezentanților USR PLUS din mai multe funcții

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că premierul Florin Cîțu ia în calcul să demită toți omenii numiți în funcție la propunerea USR PLUS, dacă aceștia vor depune o moțiune de cenzură.

Este vorba de cei cinci miniștri din cabinet, Cătălin Drulă, Cristian Ghinea, Ioana Mihăilă, Ciprian Teleman și Claudiu Năsui, dar și secretari de stat, subsecretari de stat, prefecți și subprefecți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax