Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

LA LOC COMANDA! Parada militară de la Alba Iulia, cu MIG-uri și tancuri, ÎNLOCUITĂ cu o DEFILARE în BOCANCI

Publicat

YouTube video

Adio paradă cu 1500 de soldați, tehnică militară, cai, avioane MIG și elicoptere, anunțată la Alba Iulia cu prilejul Zilei Naționale! Potrivit unor surse din rândul organizatorilor, la Alba Iulia va fi organizată doar o defilare cu forțe locale, fără tehnică militară. Motivul nu se cunoaște, cel puțin deocamdată. Nici prezența liderilor PSD Mihai Tudose și Liviu Dragnea, și nici cea a șefului ALDE, nu mai sunt aduse în discuție.

La ședința tehnică de miercuri, la care au participat toate instituțiile implicate în desfășurarea evenimentului sub coordonarea generalului de brigadă Ovidiu Pop, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina din Cluj Napoca, toate detaliile paradei militare păreau clare. Unul dintre participanți a realizat chiar și o animație care reda, rând pe rând, unitățile militare și instituțiile publice care urmau să defileze. De asemenea, se stabilea traseul pe care se va face intrarea și retragerea participanților la paradă, precum și străzile care urmau să fie blocate.

Totul a durat însă mai puțin de 24 de ore. Joi, surse din cadrul organizatorilor au declarat pentru Alba24 că ”operațiunea” s-a sistat și soldații au primit ordinul ”la loc comanda”. Nici prezența liderilor PSD Mihai Tudose și Liviu Dragnea, și nici cea a șefului ALDE, nu mai sunt aduse în discuție.

Centrul manifestărilor va rămâne, în aceste condiții, la București, unde va fi o paradă la care vor participa aproximativ 3500 de soldați și specialiști ai instituțiilor de apărare, dintre care peste 300 sunt militarii străini din Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina. În plus, 50 de avioane vor survola orașul și 350 de blindate, mașini militare și alte mijloace tehnice vor străbate bulevardul, se arată într-un comunicat de presă dat publicității astăzi de Ministerul Apărării.

Vezi și:

PARADĂ MILITARĂ: 1500 de soldați, avioane și tehnică, la Alba Iulia. Surse: vin Tudose, Dragnea și Tăriceanu

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax