Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În această noapte, trei evenimente astronomice: Luna de zăpadă, eclipsa de lună şi „Cometa de Anul Nou”

Publicat

stele noapte luna astronomic În această noapte vor fi trei evenimente astronomice, vizibile şi din Europa. Fiecare lună plină are o poreclă. În februarie, ea poartă numele de „Luna de zăpadă”, regăsit în trecut la triburile amerindiene.

Ca urmare a perioadei în care are loc, influenţată de căderi masive de zăpada, ea a fost denumită astfel, iar o altă porecla folosită este „Luna foametei”, din cauza vremii care facea dificilă vânătoarea şi aprovizionarea cu hrană.

Anul acesta, în aceeaşi noapte, va avea loc şi o eclipsă de lună, care va fi vizibilă de pe mai mult de patru continente, scrie space.com. La zece minute după ce luna plină va răsări, ea va intra în penumbră pentru patru ore.

Maximul eclipsei va fi la ora României 2.34, la două ore după intrarea în penumbră. Luna va fi vizibil mai întunecată. Eclipsa de luna se va încheia la ora 4.55 (11 februarie).

Vezi şi 11 februarie: Eclipsă de Lună prin penumbră. Evenimente astronomice pe cerul României

Tot vineri noaptea, o cometă care îşi face apariţia la fiecare cinci ani şi patru luni va străbate cerul. Cometa 45P, descoperită de astronomii Minoru Honda, Antonin Mrkos şi Ludmila Pajdusakova, în 1948, poartă numele acum de „Cometa de Anul Nou”.

sursa: hotnews.ro

foto: Ciprian Vîntdevară

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax