Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La Ocna Mureş a fost pusă în funcţiune noua fântână arteziană, o investiţie de 12.600 lei din bugetul local

Publicat

Primăria Ocna Mureş a pus în funcţiune, la sfârşitul săptămânii trecute, noua fântână arteziană din parcul oraşului, o investiţie de aproximativ 12.600 de lei din bugetul local, pentru eficientizarea consumului de apă la acest obiectiv. Reprezentanţii administraţiei locale au precizat că materialele din inox înlocuite din fosta amenajare au fost depozitate la remiza PSI din localitate.

Proiectul pentru amenajarea noii fântâni arteziene a fost aprobat în şedinţa Consiliului Local Ocna Mureş din 30 iulie 2012, pe atunci valoarea estimată a lucrărilor fiind de 16.120 lei fără TVA, iar justificarea acestora fiind şi “modificarea aspectului parcului”, dar şi rezolvarea problemei generate de consumul mare de apă al fostei fântâni arteziene. Dacă la funcţionarea modelului vechi se pierdeau aproximativ 8 tone de apă pe zi, având o putere de doar 18 kw şi fiind dotat doar cu o singură pompă, noua construcţie dispune de două pompe de apă, şase spoturi luminoase şi s-a asigurat eficientizarea consumului. Lucrările au fost realizate în regie proprie, adică cu angajaţi ai primăriei.

Reprezentanţii administraţiei locale susţin că materialele utilizate pentru vechea fântână (componentele din inox) au fost depozitate la remiza PSI, din vara anului trecut. Precizările au fost oferite în contextul în care “au existat unele voci care ar fi susţinut că acesta ar fi fost valorificat ilegal”.

Tot reprezentanţii administraţiei locale atenţionează că locuitorii care aruncă deşeuri în fântână ori folosesc locaţia pentru a face baie vor fi amendaţi.

De asemenea, primaria mulţumeşte celor care, pe durata lucrărilor, au dat o mână de ajutor la transportul pietrelor şi la montajul cablurilor electrice.

Sursa foto (fântâna arteziană): ocnamuresonline.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Bianca

    miercuri, 22.05.2013 at 17:36

    Cat a costat????:O 12.600 lei..cu 200 RON o faceam..aduceam cativa bolovani..si luam si vopsea de piscina..si era rezolvata treaba..banii aia nu au fost bagati in fantana..ci si in…:-„…buzunare..ca doar e Romania;)..

  2. A.

    luni, 27.05.2013 at 16:56

    Cu 200 RON puneai doua pompe de apa si sase spoturi luminoase?! Mai socoteste putin

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax