Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La pas printre frumuseţile judeţului Alba. Un lăcaş de cult în mijlocul naturii, Mănăstirea Afteia

Publicat

Un loc plin de linişte în care te simţi relaxat şi odihnit este Mănăstirea Afteia, aflată la aproximativ 5 kilometri de localitatea Strungari, în Munţii Şureanu. Încă de când intri în curtea lăcaşului de cult, te învăluie o pace sufletească pe care rareori o simţi ca în acest loc. Potecile de piatră, iarba tunsă şi peisajul natural care o înconjoară sunt speciale şi merită vizitate.

Odată ce ajungi pe plaiurile dinspre mănăstire, la o altitudine de 600 de metri, o vei zări pe vârful unui deal abrupt , într-un peisaj cu adevărat pitoresc. Mănăstirea de călugări (sau Cioara, cum i  se spune din bătrâni, aparţinând satului Mărgineni, comuna Săliştea) se află acolo de 600 de ani.

Mănăstirea de călugări Aftei a fost ridicată în anul 1479, într-o locaţie retrasă, pe un versant din Valea Archiţului. Lăcaşul de cult a avut o istorie zbuciumată, în care a rezistat intemperiilor de câteva sute de ani. În anul 1788 a fost distrusă şi reconstruită, 10 ani mai târziu, în 1798.

Cum ajungi?

Pentru a ajunge la Mănăstirea Afteia, situată în comuna Săliştea, judeţul Alba, mergeţi pe DN 7, de la Sebeş (E60) spre Deva, intraţi pe drumul spre Pianu de Sus, treceţi de această localitate şi ajungeţi la Strungari. De acolo, pe un drum forestier de 5 kilometri, ajungeţi la Mănăstirea Afteia.

Unde te cazezi?

Unul dintre avantajele pe care le ai dacă vizitezi mănăstirea este că poţi să te cazezi chiar în incinta acesteia. Există o clădire special construită pentru pelerini.

Sursă: ” Judeţul Alba. Ghid Turistic” Consiliu Judeţean Alba

Foto:https://www.manastirea-afteia.go.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax