Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La pescuit ilegal pe malul Târnavei: Un tânăr din Blaj s-a ales cu o amendă de 400 lei, după ce a fost prins de oamenii legii

Publicat

Un tânăr din Blaj s-a ales cu o amendă de 400 de lei după ce a fost surprins de oamenii legii pescuind pe malul Târnavei fără autorizație. Jandarmii și polițiștii le reamintesc pescarilor că accesul la resursele acvatice vii se face pe baza permiselor și că orice contravenție în acest sens se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei.

Un echipaj mixt de ordine şi siguranţă publică, format dintr-un jandarm şi un poliţist, a sancţionat contravenţional un bărbat din municipiul Blaj care pescuia fără autorizaţie. Bărbatul a fost observat luni, 11 februarie 2013, la ora 13.00, pe malul râului Târnava. La vederea oamenilor legii, acesta şi-a aruncat uneltele de pescuit în apă şi a fugit. După o scurtă urmărire, a fost oprit şi a reieşit că graba cu care dorea să părăsească zona se datora faptului că nu deţinea permis sau autorizaţie de pescuit. Tânărul a fost identificat ca fiind Lucian C. (26 de ani), domiciliat în municipiul Blaj şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 de lei.

„Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte reamintim cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile O.U.G. 23/2008 – actualizată – privind pescuitul şi acvacultura – accesul la resursele acvatice vii se face pe baza permiselor, licenţelor şi autorizaţiilor de pescuit. Totodată, conform actului normativ amintit, fapta de neprezentare a permisului, licenţei sau autorizaţiei atunci când acestea sunt solicitate de către persoanele împuternicite să constate contravenţiile/infracţiunile constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei”, au transmis jandarmii.

FOTO: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax