Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La piaţă cu ochelari de soare, huse şi carcase de telefon, cabluri USB. Tânăr din Alba Iulia amendat de jandarmi pentru comerţ ambulant ilegal

Publicat

Marţi, un tânăr de 24 de ani din Alba Iulia a încercat să vândă mai multe produse în piaţa din Centru, dar a fost prins de jandarmi şi sancţionat pentru că nu avea acte de provenienţă. Bunurile au fost confiscate.

Ludovic G. (24 de ani) din Alba Iulia a fost depistat de jandarmi, în piaţa din centrul municipiului, în timp ce oferea spre vânzare căşti, carcase, huse şi încărcătoare de telefon, cabluri USB, ochelari de soare, bricege şi ceasuri.

În urma verificărilor a rezultat că bărbatul nu deţinea acte de provenienţă a bunurilor pe care dorea să le tranzacţioneze şi nici documente de certificare a faptului că activitatea de comerţ se desfăşura în conformitate cu prevederile legale.

Vânzătorul ambulant a fost îndrumat să desfăşoare o activitate lucrativă în acord cu legislaţia în vigoare şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei. Totodată, marfa găsită asupra sa a fost confiscată şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

Cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate sau care nu pot dovedi provenienţa bunurilor oferite spre vânzare riscă amenzi contravenţionale cuprinse între 500 şi 5000 de lei şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ.

De asemenea, jandarmii recomandă cetăţenilor că nu este indicat să cumpere diverse produse oferite de comercianţii ambulanţi, deoarece, deşi preţul poate fi atractiv, marfa are de cele mai multe ori o calitate îndoielnică, nu poate fi folosită conform destinaţiei şi chiar poate duce la apariţia unor îmbolnăviri sau accidentări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Eu

    miercuri, 03.09.2014 at 14:57

    Dar pe „coloratii” din Centru de ce nu ii amendeaza si nu le confisca nimeni parfumurile contrafacute, ceasurile, oalele „versace”, unditele, si alte „minuni” ce le mai au la vanzare? Ei se plimba bine-merci toata ziua imbiind trecatorii cu „Domnu’, nu cumperi un ceas?”, ” Domana, hai sa-ti dau niste oale faine. Daca vrei scriem si „versace” pe ele. Cum doreste doamna scriem”. Deci in cazul acestor indivizi cand are de gand Jandarmeria Romana sa ia masuri? Ca sa nu mai vorbim de numerosii cersetori care isi fac veacul in aceeasi zona si de care nu poti sa nu te impiedici atunci cand doresti sa intri intr-un magazin…

    P.S.
    Ultimul citat este cat se poate de autentic, am asistat eu la toata scena. „versace” am scris cu litera mica pentru ca nu se considera ca fac reclama brand-ului respectiv. Multumesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax