Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La Rimetea se filmează scene pentru un film regizat de Cristian Mungiu. Se caută persoane pentru figurație simplă

Publicat

Rimetea

La Rimetea se filmează scene pentru un film regizat de Cristian Mungiu. Satul din Alba, în care soarele răsare de două ori, a fost ales ca locație, potrivit unui anunț pe rețeaua de socializare.

”Căutăm persoane cu vârste între 18-65 ani pentru figurație simplă într-un film-lungmetraj regizat de Cristian Mungiu.

Filmarea este mâine 11.01.2022

Remunerație: 100 RON

Locație: Rimetea, jud Alba

Se asigură transport din Cluj, Turda, Alba.

Cei interesați sunt rugați să trimită o fotografie pe WhatsApp la numărul: +40763892847”, este anunțul postat pe Facebook.

Cristian Mungiu este unul dintre cei mai reputaţi regizori.

Filmul ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” (2007) i-a adus celebritatea, prin selectarea sa de către juriul Festivalului de Film de la Cannes. După ce a primit Premiul acordat de către Federaţia Internaţională a Presei Cinematografice şi Premiul acordat de Administraţia Educaţiei Naţionale din Franţa, regizorul a fost răsplătit cu Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes – Palme d’Or, în acelaşi an primind şi Premiul ”Cel mai bun regizor european”. De asemenea, ”4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” a fost nominalizat şi la premiile Globul de Aur (2008). „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile” a primit, la 27 martie 2008, trofeul Gopo pentru cel mai bun film de lungmetraj, precum şi premiul pentru regie, potrivit https://www.premiilegopo.ro. În 2009, acelaşi film a câştigat categoria de Cel mai bun film european la prestigioasele Premii Goya.

Din 2016, este membru al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice din SUA.

Acesta a regizat și mai multe scurtmetraje, ce au fost premiate internațional.

Lungmetrajul ”Occident” (ficţiune, 2002) s-a bucurat şi în ţară şi în străinătate de un mare succes de public şi de critică, primind Premiul ONC pentru debut (2000). A fost prezentat la Festivalul internaţional de la Cannes din 2002, secţiunea ”Quinzaine des realisateurs”. Acelaşi film a primit ”Hubert Balls Award Of The International Film Festival Rotterdam” (2001); Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (2002), Premiile UCIN pe anul 2002 pentru regie şi pentru scenariu. La Festivalul Internaţional al Filmului de la Sofia din 2003, ”Occident” a primit unul din cele mai importante premii, cel acordat de Juriul Criticii Internaţionale (FIPRESCI).

Google News icon Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax