Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

La Sălciua şi Ciugud se reia vânzarea animalelor prin licitaţii după modelul european. Asociaţiile de crescători vor semna protocol cu CJ Alba

Publicat

Asociaţiile de crescători din judeţul Alba vor semna protocolul de reluare a licitaţiilor de animale prin sistem european, la Ciugud şi Sălciua. În premieră în judeţul Alba, dar şi în România, acest procedeu a fost aplicat în 2010, la Sălciua, unde s-a desfăşurat o licitaţie publică de animale domestice, în prezenţa fostului ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

În cadrul târgului, crescătorii de animale din Apuseni au putut să îşi vândă animalele după un sistem care se mai practică în târguri din Europa (Franţa şi Germania).

Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba, a aunţat vineri că a participat la Bistra la o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de crescători de animale şi că CJ Alba va semna un protocol cu aceste asociaţii, având ca obiectiv reluarea licitaţiilor de animale la Sălciua şi Ciugud, dar şi o practică unitară în relaţia Asociaţie – Primării, la păşuni.

În 2011 a avut loc al doilea târg de acest gen, unde crescătorii de animale şi-au licitat animalele, într-un loc public.

În anii în care acest sistem se aplica şi în judeţul Alba, licitaţia se desfăşura astfel: vânzarea începea cu o scurtă prezentare a animalelor şi se stabilea preţul de pornire. Înainte de începerea vânzării, cumpărătorii puteau să afle informaţii despre rasa şi vârsta animalelor sau dacă erau examinate de veterinari, pentru a afla starea de sănătate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ion

    vineri, 09.08.2013 at 18:26

    Organizarea acestor targuri a fost un moft al celebrului Tabara.Sefii ACT au efectuat vizite prin tari din Europa si singurul lucru ce l-au adus a fost organizarea acestor licitatii cu paticiparea exministrului Tabara care si-a vizitat satul natal cu acest prilej.S-au construit tribune de unde se adresa targului deputatul Olaru si alti politicieni.Oamenii isi vor vinde incontinuare animalele

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax