Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

”La Star Assembly prețuim femeile”. Povestea unei colege care ne inspiră, Anca Petra (P)

Publicat

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Femeii prin povestea colegei noastre Anca Petra, o femeie care ne inspiră și ne arată tuturor că ambiția, curajul și multă muncă sunt punctul de plecare către orice reușită.

Anca este maistru în cadrul departamentului producție NAG3 Star Assembly de un an și jumătate. Este pasionată de mașini, motociclete, lectură, filme și petrecerea timpului liber cu familia și prietenii. A venit la Star Assembly din dorința de a cunoaște și a se dezvolta.

În urmă cu doi ani și jumătate, am venit la Star Assembly din dorința de a mă dezvolta într-un domeniu cu totul nou și diferit față de ceea că făcusem până atunci; însă nu știam că se va întâmpla atât de repede.

Am debutat în septembrie 2016 ca operator în producție, într-o lume cu totul nouă, dar complexă și captivantă. Prietenii mei au fost surprinși de decizia luată, eu, absolventă a Facultății de Drept și Administrație Publică, având experiență în funcții cu rol administrativ, să lucrez ca operator în producție, într-o zonă dominată de colegi bărbați.

Un moment special s-a petrecut la cinci luni de la angajare, când am fost promovată în funcția de șef de linie. Câteva luni mai târziu, mai exact în septembrie 2017, am intrat în programul de pregătire pentru funcția de maistru şi job rotation. Pe această cale, le mulțumesc celor doi colegi care au văzut potențialul, m-au îndrumat şi m-au sprijinit în parcursul meu profesional. Foarte devreme după trecerea în funcția de maistru mi-am dat seama că acel maistru, cum îl știam eu, căpăta noi sensuri și presupunea multe provocări.

Câteodată, mi-aș fi dorit să fi existat un manual în genul „Cum să…” :). Norocul meu însă a fost să am parte de colegi care să mă ajute și să îmi ofere răspuns oricărei întrebări.

Propria rețetă a succesului

Trebuie să îți placă ceea ce faci. Pasiunea și implicarea te ajută să te concentrezi mai bine pe ceea ce ai de făcut, stimulează creativitatea și inovarea și te ajută să fii mai energic.

De asemenea, te ajută să te cunoști bine pe tine însuți și să fii propriul tău critic. Să fii deschis la critică constructivă este un alt element foarte important pentru mine, pentru că te ajută să evoluezi, dacă o accepți ca atare, și te face mereu să te întrebi care este sau care ar fi fost reacția cea mai potrivită la un eveniment petrecut; și te îndeamnă permanent să vezi o situație din mai multe perspective.

anca oetra

Trebuie să îți pese de oamenii pe care îi conduci, să îi ajuți să își atingă obiectivele și să ai o viziune care să implice întreaga echipă. Un bun manager, un lider, vede, creează și menține legătura dintre oamenii din echipă și obiectivul global al companiei. Este caracterizat și ghidat de ceea ce face, de modul în care o face și, cel mai important cu cine o face. Cunoașteți expresia, „there is no I in team”. Mă bucur de faptul că oamenii mei chiar sunt o echipă atât în momentele bune, cât și în cele mai puțin bune.

Fă imposibilul, posibil

Istoria este plină de exemple de lideri femei, dar din nefericire, nu suficiente. Femeile reprezintă un segment important în foarte multe domenii și reușesc să aducă perspective noi în activitatea zilnică.

Dacă îți dorești să rupi aceste bariere și stereotipuri, o poți face, dar trebuie să accepți faptul că asta implică muncă, sacrificiu și timp. Pentru mine, să fii maistru înseamnă să atingi obiectivele împreună cu echipa, să organizezi, să inspiri și să motivezi și să-ţi asumi răspunderea pentru întreaga echipă.

Să identifici potențial, să ajuți persoana să evolueze, să aplici sancțiuni când situația o cere, dar și să ai o grijă deosebită față de oameni și să fii corect, transparent și detașat în același timp. Câteodată, îmi este greu să mă detașez, pentru că suntem oameni, înainte de toate.

Cred în a fi corect, integru și în a profita de șansa pe care o primești. Dacă ești bun la ceea ce faci și îți dorești mai mult, vei găsi o cale să evoluezi în companie. Niște „haine” pe care va trebui să le porți și sunt esențiale succesului sunt încrederea în sine, curajul și dorința de autodepășire; dacă reușești să vezi dincolo de sarcinile zilnice, poți realiza multe.

Despre Star Assembly și Star Transmission

Star Assembly și Star Transmission, subsidiarele Daimler de la Sebeș și Cugir, sunt piloni cheie în rețeaua globală de producție powertrain Mercedes-Benz Cars și numără în prezent peste 3.000 de angajați.

În cadrul Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în șapte și opt trepte, precum și transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. La sediul Star Transmission sunt produse roţi dinţate, componente prelucrate mecanic pentru motoare, transmisii, țevi de înaltă presiune și sisteme de direcţie. În plus, aici funcționează Centrul de Tehnologii, precum şi un spaţiu de instruire.

Subsidiara Star Assembly a fost înfiinţată în anul 2013 la Sebeş, iar lansarea producţiei cutiei de viteze automate cu cinci trepte s-a realizat în acelaşi an. Producția cutiei de viteze automată nouă trepte, 9G-Tronic, este realizată în același spațiu.

Cu sprijinul Guvernului României, Star Transmission este una dintre primele companii din România care oferă un sistem de învățământ dual, pe baza modelului Baden-Württemberg.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Accident la Cisteiu de Mureș. O persoană a rămas încarcerată după ce s-a răsturnat cu mașina

Publicat

Detașamentul de pompieri Aiud în cooperare cu SAJ Ocna Mureș intervin cu o autospecială și o ambulanță la un accident rutier cu un autoturism răsturnat pe raza localității Cisteiu de Mureș.  O victimă încarcerată. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

PROGRAMUL OFICIAL al vizitei Papei Francisc în România. Cât va sta la Blaj și care este programul zilei de 2 iunie

Publicat

p

Programul vizitei Sanctității Sale Papa Francisc în România a fost făcut public de Administrația Prezidențială. Sfântul Părinte se va afla la la Blaj în data de 2 iunie, duminică. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și va oficia Divina Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi martiri greco-catolici. Va ține apoi o […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE Simulare EVALUARE Naţională 2019 în ALBA: Aproape 60% dintre elevi nu au luat 5 la Matematică. 2 medii de 10

Publicat

educatie

Inspectoratul Școlar Județean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la sesiunea de Simulare a examenului de Evaluare Naţională 2019. Testările au fost organizate pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, iar în premieră, în acest an, au luat parte şi elevi din clasele a VII-a. Au participat la toate probele 2695 de elevi de clasa […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LISTA oficială a PSD pentru alegerile Europarlamentare. Reprezentantul județului Alba, Victor Negrescu, pe loc eligibil

Publicat

negrescu

PSD a anunțat astăzi lista candidaților la alegerile Europarlamentare din acest an. Județul Alba are un reprezentant pe locurile elegibile: este vorba despre Victor Negrescu, europarlamentar în acest mandat și fost ministru. Negrescu este foarte apropiat de organizația județeană a acestui partid. Acesta este pe locul 9 al listei, având, potrivit sondajelor, toate șansele să […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate