Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Laborator de droguri descoperit de poliţiştii BCCO Alba, în Cluj. Traficanţii de etnobotanice distribuiau marfa în 20 de judeţe prin curierat rapid

Publicat

Poliţiştii BCCO Alba Iulia au descoperit, joi, în urma unor percheziţii în Hunedoara, Cluj şi Sălaj, un laborator de droguri şi peste 20 kg de substanţe etnobotanice. La sediul DIICOT Hunedoara au fost transportate 16 persoane suspecte, pentru audieri. Reţeaua de trafic, preparare şi distribuire de produse etnobotanice le distribuiau în 20 de judeţe, prin curierat rapid.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Hunedoara au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul, prepararea şi distribuirea de produse de tip „etnobotanic”.

Au efectuat, joi, 11 percheziţii domiciliare, din care patru în Hunedoara, şase în Cluj şi una în Sălaj. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – IGPR, al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale Alba.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că „etnobotanicele” erau importate din Spania, iar într-un laborator din Cluj-Napoca erau porţionate şi ambalate după care membrii reţelei le distribuiau în peste 20 de judeţe ale ţării, prin intermediul unor firme de curierat rapid.

În urma percheziţiilor efectuate, în municipiul Cluj-Napoca a fost descoperit laboratorul folosit la prepararea şi porţionarea substanţelor cu efect psihoactiv, instrumentar folosit la prepararea şi porţionarea acestora (blendere, mixere, spatule, cântare electronice şi balanţe), peste 20 de kg de substanţe de tip „etnobotanic”, 4.000 de pliculeţe cu astfel de substanţe, precum şi importante sume de bani susceptibile a proveni din traficul de droguri.

Un grup de 16 persoane suspecte au fost conduse la sediul DIICOT – ST Hunedoara pentru audieri şi luarea legale ce se impun.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax