Connect with us
Publicitate

SEBES

Laborator mobil pentru monitorizarea calității aerului la Sebeș. Investiție de peste un milion de lei

Publicat

sebes centru oras

Deși prevederile noului Cod fiscal diminuează bugetul local al Municipiului Sebeș cu circa 3 milioane de euro, influențând o parte din planul de investiții, primarul Dorin Nistor nu renunță la achiziționarea unui autolaborator mobil pentru monitorizarea calității aerului pe raza administrativ-teritorială a Sebeșului, au transmis reprezentanții administrației locale.

Astfel, conform referatului nr. 41120 din data de 19.12.2017, portofoliul de achiziții publice aferent anului 2018 planifică realizarea acestui obiectiv, laboratorul mobil urmând a ajuta la monitorizarea factorilor de mediu, generând elementele pentru îmbunătățirea strategiei de mediu și oferind informații pentru
monitorizarea stării de sănătate a populației.

Bugetul alocat acestei achiziții publice este de peste 1 milion de lei fără TVA. Perioada estimată de realizare a contractului este luna aprilie, urmând ca la finele anului 2018 sa se finalizeze implementarea contractului.

Sursa de finanțare va fi bugetul local, însă cu siguranță vor fi avute în vedere și finanțări externe, inclusiv de la bugetul de stat, potrivit reprezentanţilor Primăriei.

„Dezvoltarea industrială fără precedent a Sebeșului, poziționarea geografică favorabilă și racordarea la rețelele naționale de infrastructură care generează tranzitarea zilnică de un număr mediul de 40.000 de mijloace de transport sunt câteva argumente care susțin investiția în laboratorul mobil de monitorizare a calității aerului”, potrivit sursei citate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Иоханнис фюрер из Ардеаль

    marți, 09.01.2018 at 15:10

    Cum adica Nistor nu renunta? Crede ca sunt banii lui sa nu renunte sau ce? Am impresia ca acel „pricolici” se crede stapan in Sebes si poate face tot ce vrea. Sebesul are alte prioritati mai „presante” decat laboratorul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax