Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Laboratorul de analize al DSP Alba a fost renovat. Urmează să fie acreditat

Publicat

Laboratorul de analize al DSP Alba, din clădirea policlinicii de pe strada Muşeţelului din Alba Iulia a fost renovat, iar, în prezent, acesta se află în stadiul de acreditare, iar până în luna mai această procedură va fi încheiată. DSP Alba a semnat un parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca pentru desfăşurarea de activităţi în cercetare, în laboratorul proaspăt renovat.

Laboratorul de analize al DSP Alba a fost renovat printr-o investiţie de 50.000 lei, bani din bugetul instituţiei. „Ne-am restrâns de la toate cheltuielile şi am investit în laborator”, a declarat directorul DSP Alba, Horea Timiş.

Lucrările de amenajare a laboratorului sunt finalizate, acum acesta se află în stadiul de acreditare. Specialişti din Cluj monitorizează lucrările care au fost făcute şi, în cel mai scurt timp, urmează să se semneze acreditarea.

În laboratorul din clădirea policlinicii nu s-au mai realizat lucrări de reamenajare de 10 ani: „Era mizerie, aveam porumbei în laborator, iar ceea ce vedeţi acum ar trebui să comparaţi cu ce a fost. Au fost puse termopane, pe jos este igienizat, iar acum arată a laborator”, a adăugat directorul DSP, Horea Timiş.

Întrebat dacă în acest moment DSP dispune de suficiente fonduri pentru funcţionarea laboratorului, directorul a spus că: „Niciodată nu am avut destule fonduri, nici acum nu avem. Într-un proiect contează să vrei şi să te chinui să îl faci posibil”.

Proiectul reabilitării laboratorului din cadrul policlinicii a fost anunţat încă de anul trecut, iar în prezent este finalizat aproape în totalitate.

De câteva luni, DSP Alba a început o colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj-Napoca în domeniul cercetării, care se va desfăşura în laboratorul proaspăt renovat. În 2011, această colaborare a fost concretizată într-un program de cercetare european „Symphony”, coordonat de Institutul „Karolinska” din Suedia. În program au fost implicate, din România, Direcţiile de Sănătate Publică Alba şi Cluj, scopul fiind recoltarea de probe pentru mediul de viaţă al copiilor în şcoli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. coleric

    joi, 08.03.2012 at 12:13

    Expresie de medic si director de DSP: „pe jos este igienizat”. Ce cauti la conducerea DSP mai analfabetule si incultule? AFARAAAAAAAAAAA!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax