Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Laboratorul DSP Alba, acreditat pentru analize de toxicologie, microbiologie și chimie sanitară. Investiție de 300.000 de lei din bugetul propriu

Publicat

dsp alba 1Laboratorul DSP Alba a fost acreditat pentru a efectua analize de toxicologie, microbiologie și chimie sanitară. Investiția în aparatură și de mobilier în vederea acreditării, specializare de personal, au fost suportate din bugetul instituției și se ridică la 300.000 de lei.

Laboratorul DSP Alba a fost acreditat în anul 2012 pe analize fizico-chimice și microbiologie a apei, pe indicatorii curenți de potabilitate. O acreditare reprezintă o certificare de la organismul național unic de acreditare RENAR și respectă cerințele generale de competență a laboratoarelor europene, oferind recunoaștere internațională. Prin acreditare se conferă o încredere mai mare în competența tehnică.
Laboratorul DSP Alba avea posibilitatea să efectueze analize medicale și pe domeniile în care nu era acreditat, deoarece acreditarea nu este obligatorie. În 25 august a avut loc auditul de supraveghere pe anul curent și auditul de extindere, iar conform concluziilor RENAR laboratorul a îndeplinit cerințele standardului de menținere a acreditării și extinderea ei pe noile domenii:
· Toxicologie (pentru determinarea monoxidului de carbon și dioxidului de carbon din aer. Determinarea amoniacului din aer și determinarea pulberilor inhalabile din aer)
· Microbiologie (pentru determinări serologice pentru hepatită acută de tip A, B, C și HIV/SIDA)
· Chimie sanitară (pentru determinarea iodului total din sarea iodată)

Noile dotări vor ajuta DSP Alba să-și ridice venituri prin contracte cu alte DSP-uri din România care nu au aparatura necesară pentru a efectua astfel de analize.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax