Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Laboratorul mobil din Sebeș, oprit miercuri pentru întreținerea și service-ul echipamentelor de monitorizare a calității aerului

Publicat

Miercuri, 26 mai, vor fi operate servicii de întreținere și service pentru sistemul de echipamente pentru monitorizarea calității aerului instalate în laboratorul mobil al Primăriei municipiului Sebeș. Pe durata prestării acestor servicii, nici monitorul aflat pe strada Valea Frumoasei nu va funcționa.

Sistemul deținut de Municipiul Sebeș pentru a măsura calitatea aerului este format din cabina de monitorizare care are în componență următoarele analizoare automate: analizor de monoxid de carbon, analizor de oxizi de azot, analizor de dioxid de sulf, analizor de ozon, analizor de benzen, analizor de pulberi în suspensie, analizor de formaldehidă. De asemenea, din sistem mai fac parte: unitatea de calibrare Horiba AFCU366RC, stația meteo și un sistem aer zero.

Operațiunile care vor fi efectuate în cadrul serviciului de întreținere (achiziționat de primărie prin intermediul sistemului electronic de achiziții publice) includ: verificarea stării consumabilelor, a filtrelor, înlocuirea acestora, verificarea stării alarmelor, verificarea debitelor de prelevare, a conductelor hidraulice interne, verificarea ansamblurilor și elementelor filtrante, verificarea nivelurilor de semnal, calibrarea și verificarea post-calibrare, precum și repunerea în funcțiune și verificarea funcțională finală.

Analizorului de formaldehida GASERA ONE va fi trimis la producător, pentru calibrarea lui în fabrica de proveniență din Finlanda. Îi va fi verificată starea de funcționalitate, iar bazele de date vor fi salvate. Prin urmare, circa o săptămână, nu vor fi furnizate date despre formaldehida. Calibrarea este recomandata a se efectua anual. Celelalte analizoare vor fi funcționale în urma reviziei de astăzi.

Toate aceste operațiuni vor fi efectuate de persoane specializate în întreținerea și calibrarea echipamentelor de monitorizare a calității aerului.

Vă reamintim că laboratorul mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului este unul performant, asemenea aparate fiind deținute de țări precum: Germania, Austria, Spania, Cehia, Italia, Olanda (echipamentele Horiba), Belgia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Elveția, UK, Canada, SUA, Singapore (echipamentele și analizoarele Gasera).

Laboratorul mobil pentru măsurarea și monitorizarea calității aerului a fost achiziționat de municipiul Sebeș în luna decembrie a anului 2019, valoarea totală a achiziției fiind de 1.615.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax