Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lămuriri de la Primăria Alba Iulia cu privire la decizia de majorare a taxelor și impozitelor locale în 2013

Publicat

Primăria Alba Iulia aduce lămuriri cu privire la decizia parafată luni în Consiliul Local prin care s-au majorat taxele și impozitele locale. Municipalitatea doreşte ca locuitorii să înțeleagă cât se poate de clar motivele și reglementările legale care au determinat aceste majorări și faptul că în Consiliul Local Alba Iulia nu s-a făcut altceva decât să se aplice o hotărâre de Guvern.

Vă prezentăm mai jos comunicatul Primăriei Alba Iulia:

„Având în vedere apariţia HG 1309/2012 prin care Guvernul a decis să majoreze taxele şi impozitele locale, serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Alba Iulia a propus Consiliului Local Alba Iulia adoptarea unui nou proiect de hotărâre privind modificarea obligaţiilor fiscale.

De la data emiterii acestei ordonanţe, 27 decembrie 2012, care prevede nivelurile pentru valorile impozabile aplicabile începând cu anul 2013, nu a apărut nici un alt act normativ care să specifice posibilitatea conducătorilor unităţilor administraţiei publice locale, să aplice majorarea diferenţiat, în funcţie de necesităţile resimţite individual. În consecinţă, la Alba Iulia s-a trecut la adoptarea unui nou proiect de hotărâre prin care să se actualizeze nivelul taxelor şi impozitelor în conformitate cu Ordonanţa Guvernului la care am făcut referire anterior. Orice altă trimitere privitoare la creşterea taxelor locale, asumată de reprezentanţi ai partidelor politice, reprezintă justificări populiste şi nefondate. Este de la sine înţeles, că aportul cetăţenilor şi al investitorilor privaţi la susţinerea bugetului administraţiei locale, este important şi definitoriu în realizarea proiectelor de dezvoltare actuale şi viitoare.

Prin această hotărâre au fost modificate cu 16,05% cuantumurile următoarelor impozite şi taxe locale:

– impozitul pe clădiri la persoane fizice ;

– impozitul pe teren atât la persoane fizice, cât şi la persoane juridice ;

– impozitul pe remorci, semiremorci sau rulote, la persoane fizice şi juridice ;

– impozitul pe mijloace de transport pe apă, la persoane fizice şi juridice;

– amenzile aplicabile în anul 2013 atât la persoane fizice, cât şi la persoane juridice;

– taxele extrajudiciare de timbru.

S-a decis ca începutul perioadei de încasare pentru taxele locale aferente anului 2013 să fie data de 10 ianuarie. Pentru informaţii suplimentare vă invităm să vă adresaţi Direcţiei Venituri, tel.: 0258 818338”.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ionel

    marți, 08.01.2013 at 14:13

    V-ati laudat si manjit pe gura cu noroi ” noi nu crestem taxele ,noi nu crestem ” . Si acuma uite .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax