Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lansare de carte la Museikon. Cercetătorul Cosmin Budeancă și imaginea etnicilor germani în Transilvania și în Alba

Publicat

Cosmin Budeancă este istoric, cercetător și expert în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc din București și, de asemenea, coordonator de doctorate la Facultatea de Istorie a Universității din București.

Acesta își va lansa joi, 31 octombrie 2019, la Muzeul Național al Unirii, Museikon, Str. Unirii nr. 3, începând cu ora 12.30, volumele ”Imaginea etnicilor germani la românii din Transilvania după 1918. Interviuri”.

Cele trei volume cuprind interviuri realizate în județele Alba, Hunedoara și Sibiu și complează volumul ”Imaginea etnicilor germani la românii din Transilvania după 1918. Studiu de caz: județele Hunedoara, Alba și Sibiu. Cercetare de Istorie Orală”, publicat în 2016, care reprezintă o versiune mai restrânsă a unei teze de doctorat susținută în 2008 la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

În volumul dedicat județului Alba sunt publicate 29 de interviuri de istorie orală realizate în localitățile Berghin, Câlnic, Gârbova, Mănărade, Petreşti, Sebeș și Șona.

Volumele vor fi prezentate de editor, alături de conf. univ. dr. Laura Stanciu (Universitatea „1 Decembrie” și de dr. Dragoș Ursu (Muzeul Național al Unirii).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate