Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lansarea candidaților PNL Alba, un ”drive-test” pentru mașinăria de vot a liberalilor. Ion Dumitrel: Nu am pus candidați de formă

Publicat

PNL Alba a turat motoarele mașinăriei de voturi la nivel județean și a început campania electorală pentru alegerile locale din 2024, cu un eveniment public, organizat la Alba Iulia.

Organizația județeană este de fapt un organism complex construit pe baza primarilor și a organizațiilor din fiecare UAT. 

O organizație greu de bătut din punct de vedere al organizării în teren. Și în acest an, liberalii vor să câștige majoritatea primăriilor.

Președintele organizației județene, Ion Dumitrel, le-a transmis colegilor săi de partid că PNL nu a pus ”candidați de formă” și că lupta se dă în fiecare oraș și comună. 

Un alt ”secret” al liberalilor este utilizarea sondajelor de opinie, inclusiv a celor realizate in-house, care îi ajută să pună candidați cu șanse mai mari. 

Pe de altă parte, în ultimii ani partidul a adunat o mulțime de traseiști de la alte partide, care, după ce au pierdut alegerile, au trecut de partea învingătorilor. 

Unii dintre ei au obținut locuri privilegiate în partid, ceea ce a generat în interior nemulțumiri din partea celor cu vechime, nemulțumiri deocamdată ținute sub control. 

Lansarea candidaților PNL Alba: un ”drive test” pentru mașina de vot

Peste 3.000 de membri de partid și simpatizanți din tot județul s-au adunat la Alba Iulia, pentru a asista la cel mai mare eveniment politic organizat în oraș, în ultimii ani: lansarea oficială a candidaturilor pentru funcțiile de primar. S-a întâmplat miercuri, 8 mai 2024.

”This is Mambo number 5”, se auzea puternic din boxele de pe scena montată în Piața Cetății din Alba Iulia. ”Se apropie fanafara” spunea la microfon deputatul PNL de Alba, Alin Ignat, transformat în amfitrion al evenimentului.

Asta se întâmpla în timp ce mai mulți băieți cu instrumente muzicale conduceau un marș care își făcea loc printr-o mulțime de umbrele, steaguri și șepci cu PNL.

Pentru câteva ore, Cetatea Alba Carolina a fost acaparată de o manifestare politică a liberalilor din județ. O manifestare în care liberalii au pus în funcție motoarele partidului.

Au intrat în campania electorală

Pe o ploaie care a durat câteva ore bune, liberalii din județ au intrat în campania electorală.

Fiecare primar și candidat și-a adus susținătorii în Piața Cetății, cu autocare sau cu mașini personale.

De la organizarea locală, la cea județeană

Am fost să vedem cum se organizează cei de la PNL Alba Iulia, pentru evenimentul din Piața Cetății.

În parcarea din Piața Pascu, în jurul orei 16.30, rând pe rând au început să își facă apariția membri și politicieni locali.

La un semn, dintr-o dubă, au început să fie împărțite sepci și jachete impermeabile albastre cu logo-ul partidului. Fiecare participant avea sarcina clară de a le purta.

Doar polițiștii locali care blocau accesul mașinilor în parcare au scăpat de echipamentele albastre, în rest o mare de liberali, cu umbrele de toate culorile în mână.


Fiecare organizație locală a avut un punct bine stabilit de debarcare și deplasare către punctul central.

Cugirul și Sebeșul la Casa de Cultură a Sindicatelor, Munții Apuseni în spatele Hotelui Cetate, iar cei din Blaj, în zona centrală a orașului.

Pe ritmuri de Kusturica prin oraș

Liberalii din Alba Iulia au mers pe o variantă riscantă pentru a ajunge la manifestație. Au avut după ei o fanfară, una de la Cugir.

La scurt timp după ce și-a făcut apariția primarul Pleșa, a apărut și fanfara în fața șirului de liberali.

Din câte se pare nu mulți știau de prezența ei. Ba mai mult, viceprimarul Popescu a obiectat cu privire la prezența lor în fruntea marșului.

Pe ritmuri de trompete și acordeon, șirul a pornit spre Piața Cetății.

Cine erau cei care mergeau încolonați, în spatele fanfarei? Bugetari, membri de partid, oameni de afaceri, sau simpli simpatizanți.

Cu spatele la o promisiune electorală veche de zece ani

În timp ce grupul din Alba Iulia înainta prin Cetate, alte grupuri mai mici sau mai mari mergeau spre zona centrală. Într-o parte a Cetății, un grup mai restrâns de liberali stătea la discuții.

Erau primarii Valentin Rotar, Oana Badea, Dorin Nistor, Adrian Teban, europarlamentarul Mircea Hava, dar și președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și deputalul Florin Roman.

Mare parte dintre primarii de orașe nu par să își facă multe probleme față de campania electorală.

La Sebeș, Nistor îl are contracandidat pe fostul său coleg de partid, la Blaj, Rotar nu pare să își facă probleme, iar la Aiud, Oana Badea spune că lupta ”e din coate”.

Ion Dumitrel era cu spatele la o promisiune veche de mai bine de zece ani. Locația pe care ar urma să se construiască o sală de teatru în Alba Iulia.

”În toamna începem” a spus Dumitrel întrebat când va începe să își țină promisiunea.

”Armata de umbrele”

Câteva sute de metri mai în față, toți cei aduși și veniți la Alba Iulia erau grupați pe localități în fața scenei din Piața Cetății.

Cei care nu aveau chef de discursuri politice, erau înșirați pe la terasele din zonă, ba la o bere, sau mai multe, ba la o cafea.

Însă cea mai mare parte a grupului de liberali era în fața scenei.

De pe scenă, unul dintre prezentatori anunță că le vine ”generalul”. Caree general? Ciucă.

Liberalii din județ și-au adus președintele de partid, pentru a le ”ordona” la microfon să câștige alegerile.

 

Au urmat discursuri, multe, despre partid, alegeri și promisiuni multe promisiuni. După două ore de discursuri la microfon, liberalii și-au urcat pe scenă cei 78 de candidați la alegerile din acest an.


Evenimentul s-a încheiat cu indicațiile de la Ion Dumitrel: Nu am pus candidați, ca să fie! Toată lumea luptă pentru victorie!”

PNL Alba

Liberalii din Alba au la îndemână un organism complex, construit în ani întregi. O adevărată mașinărie, care are la bază primarii, organizațiile locale și un mare număr de susținători.

Asta face din județul Alba unul dintre fiefurile liberalilor, unde la fiecare rând de alegeri, PNL câștigă majoritatea primăriilor.

La alegerile din 2020, din 78 de UAT-uri, PNL a câștigat 61 de primării.

Marea înfrângere de atunci a fost în municipiul reședință, unde PNL a pierdut în fața USR funcția de primar.

Gabriel Pleșa a plecat de la PNL la USR și l-a învins pe candidatul liberalilor Voicu Paul.

Doar că, și atunci, Pleșa provenea tot de la PNL, partid pe care îl părăsise pentru că nu a fost lăsat să candideze.

Între timp, liberalii l-au recuperat pe Gabriel Pleșa care va candida pentru încă un mandat de primar, din partea PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 09.05.2024 at 12:44

    Oare din acei participanţi, câţi au fost nemembrii de partid, că de fapt campania electorală pentru ăştia se face. Cred că nici unul. A fost ca un fel de adunare de partid în ploaie. Să vedem cât de mănoasă va fi pentru ei. Aia cu alămurile a fost de prost gust. Parcă era o nuntă de-a naţionalităţilor conlocuitoare. Tămbălău pe banii poporului. Ruşinos !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax