Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lansarea programului pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice din România, anunțată de ministrul Mediului

Publicat

Lansarea programului de finanțare pentru eficiență energetică în clădiri publice a fost anunțată vineri, de ministrul Mediului, Mircea Fechet. Potrivit acestuia, practic, orice clădire publică ar putea fi finanțată pe acest program.

Mircea Fechet a transmis că Ghidul de finanțare privind Programul pentru creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial și, în maxim 60 de zile, se vor putea încărca proiecte de finanțare.

„Prin bugetul de peste 450 de milioane de lei, ne angajăm să sprijinim clădirile publice să devină mai verzi și mai eficiente din punct de vedere energetic. Scopul nostru este reducereaa cu minimum 35% a consumului de energie și a emisiilor de CO2 pentru fiecare clădire finanțată.

Eficiența energetică a unei clădiri publice va reduce consumul de energie, scăzând costurile cu utilitățile, dar va avea impact și asupra sănătății celor care petrec timp în interiorul acestora”, a explicat ministrul Mediului, într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, pot participa la program școli, grădinițe, spitale, cămine culturale, primării, dispensare, pe scurt orice clădire publică.

Acestea vor beneficia de izolație termică, încălzire centralizată, sisteme de ventilație și climatizare, sisteme ce utilizează energie regenerabilă, corpuri de iluminat cu tehnologie LED, dar și altele.

„Finanțăm integral lucrările, cu sume ce ajung până la 28 de milioane de lei, în funcție de tipul și mărimea entității. Lucrările finanțate trebuie finalizate într-un termen de 24 de luni”, a mai precizat Mircea Fechet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax