Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lapidariul din zona Porţii de Sud a Castrului Roman devine spaţiu expoziţional, în cadrul proiectului „O Românie Frumoasă”

Publicat

Consilierii locali au aprobat, luni, încheierea unui act adiţional la contractul de asociere semnat de administraţia locală şi SC „Grup Corint” SA, prin care se specifică faptul că societatea comercială se angajează să suporte integral cheltuielile necesare programului de investiţii, excepţie făcând platoul ce se va realiza în cadrul programului „O Românie Frumoasă”, în vederea amenajării spaţiului expoziţional „Lapidarium” din zona Porţii de Sud a Castrului Roman.

În raportul de specialitate prezentat consilierilor se precizează că, în anii precedenţi, în cadrul proiectului „O Românie Frumoasă” susţinut de PNUD, au fost realizate lucrări parţiale de restaurare a Porţii de Sud a Castrului Roman. Dată fiind buna colaborare, PNUD s-a arătat interesat în susţinerea lucrărilor de realizare a platoului Lapidarium, organizat în apropierea Porţii Castrului, unde să poată fi vizitate obiectele descoperite cu ocazia sistematizării verticale a zonei porţii, a zonei locuinţelor romane de pe Ravelinul Francisc de Paola, precum şi a altor zone din Cetatea Alba Carolina.

Această acţiune care vine să întregească ansamblul Castrului Roman va fi finanţată de către PNUD potrivit obligaţiilor asumate prin Acordul de cooperare semnat cu municipiul Alba Iulia şi Ministerul Culturii şi Patrimoniului Cultural.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax