Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Laptele natural de vacă, mai bun decât formulele de lapte pentru copii mici, care nu au nici un beneficiu nutrițional. Studiu

Publicat

Laptele natural de vacă, mai bun decât laptele praf: Formulele de lapte pentru copii mici nu au nici un beneficiu nutrițional, potrivit unui raport al Academiei Americane de Pediatrie. Sfatul specialiștilor ar fi să folosiți lapte pentru sugari până la 12 luni, iar apoi lapte natural de vacă. 

Părinții vor ca bebelușul lor să crească puternic și sănătos. Atunci când copilul lui Kelly Henchel era aproape de a ajunge la vârsta de „copil mic”, în 1998, a vrut să afle mai multe despre acest nou produs de lapte pentru copii mici, transmite CNN.

Ea a contactat un reprezentant al uneia dintre companiile producătoare de lapte praf pentru a afla dacă merită cumpărat. Verdictul?

„M-a privit literalmente în ochi și mi-a spus că totul era doar marketing. Era mai bine să rămân la formula mea pentru sugari.”

În calitate de director medical al clinicilor de medicină pediatrică și pentru adolescenți de la Johns Hopkins All Children’s, Henchel este unul dintre numeroșii pediatri care sfătuiesc împotriva utilizării „laptelui pentru copii mici”, relatează CNN, citat de G4Media.

Laptele natural de vacă, mai bun decât laptele praf: Studiu al Academiei Americane de Pediatrie

Academia Americană de Pediatrie a publicat vineri un raport clinic în care se constată că „formulele” destinate copiilor mici cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 36 de luni nu aduc niciun beneficiu nutrițional.

„Cuvintele «formulă pentru copii mici» sunt înșelătoare”, a declarat Jenelle Ferry, neonatolog și director de alimentație, nutriție și dezvoltare infantilă la Pediatrix Medical Group din Florida.

Formulele pentru sugari sunt o sursă dietetică completă din punct de vedere nutrițional, concepută pentru bebelușii de la naștere până la 12 luni și pot acționa ca înlocuitor pentru sugarii care nu pot obține lapte matern uman.

Laptele pentru copii mici nu este același lucru cu laptele pentru sugari, a spus Ferry, și nici nu este necesar pentru acest grup de vârstă.

În replică la noul raport, un purtător de cuvânt al Abbott Nutrition, care are o marcă populară de lapte praf pentru copii mici, a declarat:

„Studiile naționale de sănătate indică faptul că copiii mici din SUA au lacune nutriționale în dieta lor, adesea legate de o alimentație pretențioasă.

Atunci când nu fac bine tranziția la alimentele de masă sau nu vor să bea lapte, băuturile noastre pentru copii mici conțin mulți dintre nutrienții complementari, cum ar fi vitaminele și mineralele, care le pot lipsi din alimentație.

Băuturile pentru copii mici pot fi o opțiune pentru a ajuta la umplerea lacunelor de nutrienți pentru acești copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 36 de luni.

Abbott nu recomandă și nu indică băuturile sale pentru copii mici pentru copiii cu vârsta sub 12 luni.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax