Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Laptele va avea etichetă de origine. Decizia a fost luată de Comisia Europeană

Publicat

lapte

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş a declarat luni în cadrul unui seminar că laptele va avea etichetă de origine. Comisia Europeană face o evaluare pentru a stabili ce tip de marcare ar avea un impact mai mare.

„Decizia este luată. Va exista o etichetare de origine pe lapte, iar Comisia face o evaluare să vedem ce fel de etichetare. Etichetare a originii naţionale, sau a originii europene”, a declarat Cioloş.

Acesta a mai spus că se fac evaluări şi analize de impact, iar în perioada următoare Comisia Europeană va veni cu o propunere de etichetare justificată.

Comisarul european a sfătuit fermierii români să creeze un brand naţional pe segmentul laptelui.

Dincolo de asta revin cu posibilitatea de a avea un branding privat al producătorilor, al originii laptelui. Cred că este în avantajul dumneavoastră şi uitaţi-vă la modelul irlandez. Mai sunt şi alte state membre unde producătorii, asociaţia producătorilor de lapte din Irlanda s-a hotărât să facă un branding al originii laptelui şi să-l comunice consumatorilor”, a mai spus Cioloş.

În prezent, aproximativ 90% din laptele folosit în România ca materie primă este de provenienţă internă, însă acest procentaj ar putea să scadă din 2015, când cotele de producţie în statele UE vor fi eliminate.

 sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax