Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Laptopurile Apple se pregătesc de o infuzie de software și aplicații de calitate (P)

Publicat

La începutul lunii iunie, Apple a prezentat viitorul tuturor produselor și serviciilor pe care le oferă în momentul de față. Pe lângă telefoane și tablete, laptopurile Apple au avut parte de atenția cuvenită din partea companiei americane. Începând cu toamna acestui an, vom vedea îmbunătățiri semnificative pe fiecare MacBook, MacBook Air și MacBook Pro.

Cel mai important lucru anunțat de Apple este posibilitatea de a instala aplicații specifice unui iPad direct pe un MacBook. „Catalyst” este numele sistemului care va permite dezvoltatorilor să porteze aplicațiile de iPad direct în magazinul specific macOS. Apple a ținut să precizeze că cerințele de portare sunt foarte simple și clare (existența unui meniu, suport de mouse, printre altele).

Ecourile acestei vești nu au rămas fără răspuns. Twitter a retras aplicația macOS la începutul anului 2018. După conferința Apple, compania a anunțat că aplicația va reveni în Mac App Store în această toamnă. Alte aplicații care vor rula pe fiecare MacBook compatibil cu macOS Catalina sunt Asphalt 9, Jira, Fender Play, DC Universe și TripIt.

O altă noutate anunțată de Apple este „Sidecar”, funcția prin care ecranul unui iPad de generație nouă poate deveni un ecran secundar al laptopului sau desktopului Mac. Sidecar poate fi activat atât printr-o conexiune fizică, dar și printr-una wireless. Această funcție este deja foarte așteptată de către dezvoltatorii de aplicații, creatorii de conținut grafic și video, precum și de cei care vor să deseneze direct într-o aplicație macOS.

Cea mai vizibilă schimbare va fi, cu siguranță, dispariția iTunes. Majoratul celei mai populare aplicații Apple va duce la retragerea acesteia. În locul ei, Apple va lansa aplicațiile Music, Podcasts și TV. Gestionarea datelor va fi posibilă prin intermediul aplicației Finder. Astfel, Apple se asigură că fiecare utilizator va avea o experiență mai bună pentru fiecare dintre serviciile oferite din această toamnă

macOS Catalina va aduce alte îmbunătățiri minore, care cumulate vor oferi o mai bună experiență de utilizare. Aplicația Notes va aduce un nou mod de afișare a notițelor, aplicația Reminders va fi redesenată de la zero (la fel ca aplicația omonimă ce va rula pe iOS și iPadOS).

Apple a anunțat și o funcție nouă pentru persoanele cu dizabilități. „Voiceover” va permite utilizatorilor să controleze sistemul de operare prin intermediul vocii. macOS Catalina aduce numeroase funcții, însă va însemna și dispariția Dashboard-ului. Pentru cei mai vechi dintre utilizatorii macOS, Dashboard este locul în care găseai widget-urile. Cum aproape nimeni nu mai folosea această parte a sistemului de operare, Apple a decis să retragă Dashboard.

Cert este că Apple se pregătește de o mai bună integrare a serviciilor și aplicațiilor pe toate dispozitive sale. Mulți au văzut anunțul aplicațiilor iPad rulând pe un MacBook drept un indiciu clar că Apple se pregătește să creeze un hibrid între laptop și tabletă. Conform propriilor declarații, prin intermediul lui Craig Federighi, acest lucru nu se va întâmpla. Această măsură este, de fapt, un efort de a muta atenția publicului și a investitorilor de la hardware către software. Un MacBook Pro, un iMac, un iPad mini sau un iPhone nu vor deveni decât recipiente de diferite forme, fiecare potrivit pentru muzica, filmele, serialele și stocarea în cloud oferită de Apple.

macOS Catalina se află în stadiul beta, doar dezvoltatorii de aplicații având în acest moment acces la sistemul de operare. Dacă ești nerăbdător să-l instalezi pe Mac-ul tău, în luna iulie va intra în faza de Public Beta. Fiecare utilizator Apple poate avea acces în acest program, nefiind necesare decât contul iCloud și disponibilitatea de a oferi feedback celor de la Apple. Alături de macOS Catalina, doritorii pot testa și iOS 13, iPadOS și tvOS13.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax