Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Laura Codruța Koveși a CÂȘTIGAT la CEDO, procesul împotriva României. A fost îndepărtată abuziv de la șefia DNA

Publicat

kovesi

Laura Codruța Kovesi a câștigat la CEDO procesul împotriva statului Român. Cu unanimitate de voturi, judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului au decis că Laurei Codruţa Kovesi i-au fost încălcate drepturile prevăzute de Articolele 6 şi 10 atunci când a fost demisă de la conducerea DNA.

CEDO a decis că actualului procuror șef al Parchetului European i-au fost încălcate dreptul la un proces echitabil şi dreptul la liberă exprimare.

„Ţinând cont de importanţa fundamentală a libertăţii de exprimare în problemele de interes public, Curtea consideră că revocarea aplicantului din poziţia de procuror şef al DNA nu a urmărit niciun interes legitim prevăzut sub articolele 10 şi 2, şi mai mult, nu a fost o măsură „necesară într-un stat democratic”, aşa cum prevăd excepţiile din articolele menţionate. Prin urmare, Curtea consideră că a fost o încălcare a Articolului 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului”, este stipulat în decizia CEDO.

Kovesi a formulat plângerea în decembrie 2018. Aceasta a susținut în plângerea adresată către CEDO că procedura de revocare a încălcat drepturile omului pentru că nu a avut calitatea de parte în conflictul soluţionat de instanţa constituţională, nu a fost citată în faţă Curţii Constituţionale şi nu a avut posibilitatea de a avea cel puţin calitatea de intervenientă pentru a exprimă un punct de vedere în apărarea sa.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce priveşte revocarea din funcţia de procuror şef al DNA că urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunţată de Curtea Constituţională”, declara Kovesi.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax