Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar. „Nu am voie să spun nimic, este o măsură de a-mi închide gura”

Publicat

kovesi

Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar după mai bine de șase ore de audieri la secția specială. ”Face parte din campania de hărțuire”, a declarat Laura Codruța Kovesi, după audierea de la Secția specială pentru investigarea magistraților. Prin măsura controlului judiciar, lui Kovesi i se interzice părăsirea teritoriului țării și nu-și mai poate exercita activitatea de procuror.

 

La ieșire, Laura Codruța Kovesi le-a spus jurnaliștilor că procurorul de caz i-a interzis să vorbească cu presa despre ce s-a întâmplat la audieri și nu poate spune nimic nici măcar despre dosarul pentru care a fost chemată. „Nu am voie să spun nimic, este o măsură de a-mi închide gura”, a declarat fosta șefă a DNA.

Potrivit unor surse citate de Hotnews, Laura Codruța Kovesi ar fi fost pusă sub control judiciar și ar avea calitatea de inculpat. De asemenea, potrivit unor surse vehiculate de presă, ar avea și interdicția de a părăsi țara.

„După toate evenimentele din această săptămână, dvs deja știti: luni am fost la Înalta Curte, marți la altă instituție, miercuri la o altă institiuție pentru două acţiuni disciplinare, azi am fost aici. Face parte din campania de hărțuire cu care m-am obișnuit și bănuiesc că și dvs.”, le-a spus ziariștilor fosta șefă a DNA.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată din nou joi la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Este a doua oară când procurorii o pun să dea explicaţii în dosarul în care este acuzată de Sebastian Ghiţă că i-a cerut bani ca să îl aducă în ţară pe omul de afaceri Nicolae Popa. Kovesi a spus la începutul investigaţiei că acestea sunt doar fabulaţii, iar joi a păstrat tăcerea în faţa reporterilor.

„În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. (…) Nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, şi nici cu privire la acest dosar. (…) Cred că e o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională, în care am ieşit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcţie (şef al Parchetului European – n.r.) a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa”, le-a spus Kovesi jurnaliştilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax