Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Laurențiu Blaga, numit director general al Agenției Naționale de Cadastru. Numele său apare în scandalul dintre PNL și USR Alba

Publicat

Premierul Ludovic Orban l-a numit luni director general al Agenției Naționale de Cadastru pe liberalul din Alba Laurențiu Alexandru Blaga (foto), potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

Blaga l-a înlocuit în funcție pe Radu Codruț Ștefănescu, numit de PSD. Numele lui Laurențiu Alexandru Blaga a apărut într-un scandal din campania electorală între PNL și USR, când filiala ALBA a USR l-a acuzat că, prin intermediul firmelor pe care le controlează, a câștigat zeci de contracte din bani publici.

E vorba despre firmele SC LARRY VERMESSUNGEN și SC LARRY & CORY VERMESSUNGEN, ambele având ca domeniu de activitate documentațiile cadastrale.

Vezi și

Schimbări MAJORE în învățământul din Alba. LISTA noilor inspectori școlari și directori de școli din județ

Potrivit USR Alba, din iulie 2016, imediat după alegerile locale, firma SC Larry Vermessungen a începâut să câștige contracte cu bani publici: 7 contracte în 2016, în sumă totală de 77.652 lei. În 2018, firma LARRY VERMESSUNGEN a primit prin atribuire directă 4 contracte, în valoare de 258.274 lei.

Reprezentanții USR au acuzat că firmele controlate de Blaga, au început să primească contracte cu bani publici din ianuarie 2017. În 2017 a avut contracte primite prin încredințare direct în sumă totală de 504.016 lei, iar în 2018 au mai fost alte 26 de contracte de achiziții directe în sumă totală de 259.912 lei și o singură licitație câștigată, în valoare de 66.677 lei. În 2019, firma a primit 13 contracte în sumă totală de 720.000 de lei, potrivit USR.

Directorul UM Cugir, numit secretar de stat la Ministerul Economiei, la câteva săptămâni după instalarea în fruntea fabricii

Pentru aceste acuzații, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, l-a dat în judecată pe președintele USR Alba, Beniamin Todosiu. Roman a fost deranjat pentru că din articol reieșea că el ar fi fost cel care l-a ajutat să obțină contracte pe bani publici.

Florin Roman cere în instanță daune de 50.000 de lei. ”Războiul” dintre Florin Roman și Beniamin Todosiu a început la sfârșitul lunii iulie, când președintele USR Alba a trimis un comunicat de presă, publicat contra cost în ziarele online din Alba. Comunicatul respectiv este de fapt o anchetă a jurnalistei din Tulcea, Aida Zaharia, ”prin care se arată cum apropiații lui Florin Roman beneficiază în mod dubios de contracte pe bani publici”.

Sursă: G4Media.ro

Foto: Facebook Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax