Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lazăr (ALDE): Am cerut în instanță anularea hotărârii de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în Alba Iulia

Publicat

ioan lazar, alde alba

Președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a anunțat că a cerut în instanță anularea hotărârii Consiliului Local din Alba Iulia privind ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar în municipiu. Până la soluționarea cauzei, acesta a solicitat suspendarea actului administrativ.

„Pe data de 16 martie 2018 am cerut în scris Consiliului Local Alba Iulia revocarea Hotărârii nr. 149 din 28 aprilie 2017 privind activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor stationate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia. Această hotărâre a Consiliului Local este luată în baza Hotărârii de Guvern nr. 965 din 15 decembrie 2016. Potrivit notei de fundamentare, argumentul Executivului la acea dată a fost că operațiunea este una utilă și deservește interesul public deoarece urmărește fluidizarea circulatiei pe drumurile publice (…)

Eu cred că intenția a fost cu bună credință. (…) Nu știu din ce motiv nu s-au gândit că nu există locuri de parcare, că cetățenii nu au unde să parcheze. Ca să poți să recurgi la o asemenea măsură întâi trebuie să le pui la dispoziție parcări amenajate, cu sau fără plată. Astfel spus, cetățeanul, proprietar de autovehicul, nu are posibilitatea creată de autoritățile locale de a parca pe loc regulamentar, lucru cunoscut de administrația locală, iar această imposibilitate de a respecta legea transformă această măsură într-una comercială”, a declarat Ioan Lazăr, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Ioan Lazăr, în cuprinsul Hotărârii de Guvern se specifică că ridicarea autovehiculelor se poate dispune de polițistul rutier, însă regulamentul Hotărârii adoptate de Consiliul Local Alba Iulia prevede că măsura poate fi dispusă și de polițistul local.

„În cuprinsul Hotărârii de Guvern se specifică clar că ridicarea autovehicului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care polițistul rutier o poate dispune. Regulamentul anexă a Hotăririi CL pe care revocare o solicit prevede că măsura tehnico-administrativă poate fi dispusă de polițistul rutier sau polițistul local. Legiuitorul spune doar de polițistul rutier. Am cerut Consiliului Local să revoce această hotărâre. Deși aveau obligația să răspundă în termen de 30 de zile nu s-au deranjat să facă acest lucru.

Ca urmare m-am adresat instanței. Am cerut în data de 18 mai anularea actului administrativ, iar în data de 23 mai am cerut suspendarea actului până la soluționarea cauzei. Sper ca instanța să rezolve această problemă, cel puțin deocamdată, să suspende această acțiune de ridicare a autoturismelor, iar Primăria și Consiliul Local să se gândească să pună la dispoziție, să amenajeze parcări pentru ca cetățeanul să aibă unde să-și parcheze autoturismul”, a explicat Ioan Lazăr.

Președintele ALDE Alba susține că amendarea celor care parchează neregulamentar este suficientă.

„Atâta timp cât nu are unde să parcheze, nu cred că se impune încă o amendă sau cheltuială în plus. Cheltuielile cu ridicarea și depozitarea autoturismelor sunt foarte mari”, a declarat Ioan Lazăr.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Marius Hategan

    sâmbătă, 02.06.2018 at 14:42

    Bravo Lazar Ioan !!!!
    Te sustin in demers.
    Marius Hategan PNL

  2. Costin

    duminică, 03.06.2018 at 13:40

    Are Lazar dreptate !!!
    Astia de la primarie fac numa prostii!! CU militia lor comunitara .
    Nu is normali. Se ocupa de prostii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax