Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lazăr, pensionar, procesul de la Alba Iulia pentru revocarea sa continuă. Cereri de intervenție în litigiu, respinse

Publicat

YouTube video

Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins cererile de intervenție a unei asociații și două persoane fizice care au solicitat să fie părți în procesul dintre fostul Procuror General, Augustin Lazăr și Ministerul Justiției.

De asemenea prin avocatul care îl reprezintă, Augustin Lazăr a înregistrat un nou dosar pe rolul instanței superioare din Alba Iulia, prin care cere anularea actului de suspendare din funcție din dosarul care deja se judecă la Curtea de Apel.

Trei cereri de intervenţie accesorie au fost formulate de Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor şi două persoane fizice – Pompiliu Gheorghe Stan şi Emilian Stancu, care au fost respinse de către judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia.

”Astăzi Curtea de Apel Alba Iulia a fost înregistrată sub numărul de dosar 231/57/2019 cererea de chemare în judecată formulată prin apărător de către Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei, prin care reclamantul solicită anularea aceluiaşi act administrativ ce face obiectul cererii de suspendare din dosarul 580/57/2018 (Raportul privind revocarea reclamantului din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a actelor care au stat la baza acestuia).

CITEȘTE ȘI: Augustin Lazăr solicită Ministerului Justiției daune morale de 1 leu și scuze publice, în procesul de la Alba Iulia

Prin cererea de chemare în judecată reclamantul solicită de asemenea obligarea Ministerului Justiţiei la plata unor daune morale în sumă de 1 leu şi publicarea pe site-ul Ministerului Justiţiei a unui comunicat având ca obiect scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului.” au declarat reprezentanții Curții de Apel Alba Iulia.

„Respinge ca inadmisibile cererile de intervenţie accesorie formulate de intervenienţii Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor , S.P.G. şi S.E. . Cu drept de recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Grefa Curţii de Apel Alba Iulia sub sancţiunea nulităţii.

Respinge cererea formulată de Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei de aplicare a amenzii judiciare în sarcina intervenientului S.E. 

Prorogă discutarea excepţiei lipsei de interes după definitivarea cadrului procesual. Amână cauza la data de 21.05.2019 pentru a da posibilitatea intervenienţilor să-şi exercite dreptul la apărare. Pronunţată în şedinţa publică din 23.04.2019. ” se arată în decizia pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax