Connect with us
Publicitate

Eveniment

Leacuri împotriva răcelii sau simple plicuri cu zahăr și E-uri? Constatările unui studiu realizat de Infocons

Publicat

Infocons a realizat un studiu asupra medicamentelor și suplimentelor alimentare tip pulbere pentru soluție orală și a suplimentelor alimentare împotriva răcelii și gripei, comparând rezultatele cu cele obținute în urma studiului din 2018. Au fost analizate 20 de produse.

Distribuitorii/producătorii analizați sunt:

Smithkline Beecham S.A., cu următoarele produse :

–          Coldrex Max Grip Lemon,

–          Coldrex Honey&Lemon,

–          Coldrex Lemon,

–          Coldrex MaxGrip Fructe de pădure&Mentol,

–          Coldrex Junior HotRem,

–          Coldrex Răceală și Tuse;

Bristol Myers Squibb KFT, cu următoarele produse :

–          Fervex pentru adulți,

–          Fervex pentru copii ;

Zentiva KS, cu următorul produs :

–          Modafen Hot Drink ;

SC Slavia Pharm SRL, cu următorul produs :

–          Faringo Hot Drink ;

Wrafton Laboratories Limited, cu următorul produs :

–          Revigrip Hot Lemon Max ;

Glaxosmithkline Consumer Healthcare, cu următoarele produse :

–          Theraflu EXTRA răceală și gripă,

–          Theraflu SINUS răceala și gripă;

Zdrovit, cu următoarele produse :

–          Gripovit Junior,

–          Gripovit Max C ;

SC Fiterman Pharma SRL, cu următoarele produse :

–          Propolis C Răceala&Gripă pentru copii,

–          Propolis C Răceala&Gripă pentru adulți ;

Angelini Pharma Österreich GMBH, cu următoarele produse :

–          Tantumgrip – lămâie,

–          Tantumgrip – lămâie&miere,

–          Tantumgrip – portocală.

Rezultatele acestui studiu au fost, după cum urmează:

Din punctul de vedere al aditivilor alimentari, produsele au prezentat între 1 și 10 aditivi. Unul dintre produsele noi din studiul realizat în 2019 a prezentat cei mai mulți aditivi. Nu au putut fi remarcate modificări cu privire la numărul aditivilor alimentari din produsele care s-au regăsit în ambele studii.

Cei mai răspândiți aditivi au fost, în ambele studii, E330 (regăsit în 17 produse în studiul din 2019, respectiv 16 în cel din 2018) și E331 (13 produse în studiul din 2019 și 11 în cel din 2018).

Îndulcitorii au putut fi și ei observați în produsele studiate, astfel :

E954 (zaharină) – regăsit în 7 produse

–          Zaharina este un aditiv alimentar cu rol de îndulcitor artificial. Deşi are un gust remanent neplăcut, amărui metalic, zaharina a fost folosită pe scară largă, atât de diabetici, cât şi în industria alimentară, fiind de 300-500 de ori mai dulce decât zahărul.

E951 (aspartam) – regăsit în 6 produse

–          Aspartamul face parte din categoria îndulcitorilor artificiali folosiți în loc de zahăr pentru îndulcirea produselor alimentare. El are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zahărul și este folosit peste tot în lume ca substitut al zahărului în băuturi, cereale, gumă de mestecat fără zahăr, sucuri dietetice și tablete de îndulcitor.

E952 (ciclamați) – regăsit în 6 produse

–          Ciclamații sunt aditivi alimentari sintetici, cu rol de îndulcitori. Sunt de circa 30-50 de ori mai dulci decât zahărul, comparând cantităţi egale din cele două substanţe.

E950 (acesulfam de potasiu) – regăsit în 5 produse

–          Acesulfamul de potasiu este un aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor. Este de circa 200 de ori mai dulce decât zahărul, comparând cantităţi egale din cele două produse.

Tabelul complet al aditivilor poate fi vizualizat aici.

Sursă: Infocons

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate