Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lecţie de istorie: Povestea lui Horea, spusă de Horea

Publicat

Cei 146 de ani de la execuţia lui Horea vor fi comemoraţi la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, printr-o lecţie de istorie, intitulată Povestea lui Horea, spusă de Horea. Cu această ocazie, muzeograful Tudor Roşu va interpreta, în spaţiul expoziţional dedicat răscoalei ţărăneşti de la 1784 din Transilvania, rolul lui Horea.

În cadrul evenimentului, vor fi dezvăluite informaţii necunoscute despre viaţa, implicarea în răscoală, trădarea, dar, mai ales, despre modul în care Horea a fost tras pe roată la Alba Iulia, în data de 28 februarie 1785. „Execuţia a fost atât de înfiorătoare, încât, după această dată, acest tip de pedeapsă a fost abolit din codul penal austriac. Partenerii evenimentului vor fi elevii Colegiului Naţional Horea, Cloşca şi Crişan Alba Iulia, îndrumaţi de profesor Daniela Cetean”, a explicat purtătorul de cuvânt al Muzeului, Liviu Zgârciu.

Albaiulienii sunt aşteptaţi la Muzeul Unirii, luni, de la ora 11.30.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax