Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lecție deschisă despre ororile Holocaustului, la două școli din Blaj. Ce lecții au învățat elevii

Publicat

Elevii  claselor VII-VIII  din cadrul Școlii Gimnaziale ,,P.P. Aaron,, Blaj și Școala Gimnazială ,,I. M. Moldovan,, Blaj au participat, în perioada 7-9 octombrie, la activitatea educativă intitulată „Holocaustul – Lecții ale Memoriei”.

A fost vorba despre o activitate făcută cu prilejul Zilei Naționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului. A fost vorba despre o activitate menită să le ofere o înțelegere profundă a evenimentelor tragice din perioada Holocaustului și a importanței combaterii intoleranței și discriminării în societatea de azi.

În ce a constat activitatea

Activitatea a debutat cu o scurtă prezentare susținută de profesorul de istorie, Emilia Szasz, care le-a explicat elevilor contextul istoric al Holocaustului în România și în Europa, oferindu-le o imagine clară asupra suferințelor îndurate de comunitățile evreiești și de alte grupuri persecutate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Un alt moment deosebit al activității a fost vizionarea unui scurt documentar adaptat vârstei lor, care a prezentat, într-un mod accesibil, istoria Holocaustului în România.

Discuții deschise

După proiecție, elevii au participat la o discuție deschisă, în care au putut pune întrebări și au exprimat gânduri și reflecții asupra a ceea ce au învățat. „Este important ca elevii să înțeleagă nu doar evenimentele din trecut, ci și consecințele acestora pentru prezent și viitor. Învățând despre Holocaust, ei își dezvoltă o conștiință morală care îi va ajuta să contribuie la o societate mai tolerantă și mai justă”, a declarat profesorul Emilia Szasz, coordonatorul activității.

Elevii au pregătit, de asemenea, o expoziție de desene pe tema Holocaustului. Expoziția este deschisă părinților și cadrelor didactice și va fi expusă în holul școlii pe parcursul lunii octombrie. Activitatea a avut drept scop nu doar comemorarea victimelor, ci și formarea unor tineri conștienți de pericolele pe care intoleranța și ura le pot aduce în societate. „Am învățat astăzi cât de importante sunt respectul și prietenia, și că nu ar trebui să judecăm pe cineva doar pentru că este diferit. Este o lecție de viață pe care nu o voi uita niciodată”, a declarat unul dintre elevii clasei a VII-a, impresionat de activitate, au precizat reprezentanții școlii, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate