Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lecții de teatru organizate online de Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia. Cum poți participa


Publicat

mascota prichindel

Reprezentanții Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia au decis ca în perioada imediat următoare să își continue proiectele online, a anunțat instituția, într-un comunicat de presă.

Comunicat:

”Unul din proiectele noastre dragi este Lecția de teatru, un proiect care a avut un feedback excelent din partea copiilor, dovadă stând numeroasele solicitări din partea școlilor, grădinițelor sau a diferitelor asociații cultural-educative.

Lecția de teatru a fost susținută în Alba Iulia și localități ale județului Alba: Cunța, Cut, Drașov, Geomal, Lancrăm, Loman, Petrești, Răchita, Răhău, Șpring, Stremț și Vințu de Jos. Și planurile noastre ar fi continuat în multe alte zone ale județului, dacă această pandemie nu ar fi intervenit în viețile noastre, ale tuturor.

Ce vom învăța la o lecție de teatru? ne puteți întreba. Veți învăța cum să interpretați un rol, despre tipurile de păpuși și mânuirea lor, cum să confecționați măști sau personaje, dicție și vorbire expresivă, dar și cum să vă comportați ca spectator.

Propunerea noastră este următoarea: în perioada 19 mai – 12 iunie, vom organiza zilnic Lecția de teatru pe platforma Zoom, online, pe care va trebui să o descărcați pe telefonul mobil, tabletă sau computer. Această lecție va fi susținută de actorii teatrului în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu orele 17.00 și durata acesteia va fi de 40 de minute. Prima lecție va începe marți, 19 mai.

Pentru a putea participa la aceste lecții se fac înscrieri începând cu data de azi, 13 mai 2020, cu precizarea zilei dorite, pe adresa: impresariat@teatrulalba.ro.

Se vor forma grupuri de maxim 12 cursanți, în ordinea transmiterii înscrierilor. Dacă sunt solicitări mai multe pentru o zi, vă vom reprograma pentru o altă zi și vă vom informa despre acest lucru telefonic sau prin e-mail.

De asemenea, dragi părinți, presupunând cu dumneavoastră îi veți înscrie pe copii, și prin asta înțelegem că vă dați acordul de participare la aceste lecții, vă rugăm ca la înscriere să ne transmiteți numele dumneavoastră și numărul de telefon. Precizăm că aceste date nu vor fi folosite cu alt scop, decât pentru cel pentru care vi-l solicităm.

Așadar, cum funcționează: având confirmarea înscrierii, descărcați aplicația Zoom, veți primi un link de la aplicație și la orele 17.00 punct, dați un click pe acesta.

Facem acest lucru pentru prima dată, asta din dorința de a fi cât mai mult prezenți în viața copiilor, și de aceea apelăm la înțelegerea dumneavoastră în cazul în care vor apărea mici disfuncționalități.

Prin acest proiect ne adresăm și cadrelor didactice, care pot considera această lecție de teatru ca o propunere de opțional. De aceea ne-am bucura dacă ați promova această alternativă educativă în rândul copiilor cu care țineți orele online.

Pentru informații suplimentare sau alte lămuriri, ne puteți contacta telefonic la numărul de telefon 0372758351”.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Drum național din Munții Apuseni, grav afectat de o alunecare de teren, reparat de CNAIR. Investiție de peste un milion de lei

Publicat

O porțiune din drumul național DN 1R, ce face legătura între Albac și Horea, va fi reparată de CNAIR printr-o investiție de peste un milion de lei. Sectorul de drum aflat între satele Budăiești și Rusești a fost grav afectat de o alunecare de teren, care a rupt zidul de sprijin, iar odată cu acesta s-a surpat și o parte din carosabil, pe partea dinspre valea Albac. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea și execuția de lucrări pentru stoparea efectelor calamităților – repararea drumului DN 1R, km 76+090. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.067.025,83 de lei, fără TVA.

DN 1R este un drum național lung de 80 de kilometri, care face legătura între Huedin / DN 1 și Albac / DN 75, via Beliș. Amplasamentul drumului este situat pe un versant cu panta mare (17 – 31 grade), iar la baza versantului se află valea Albacului. Pentru realizarea drumului a fost necesară construirea unui zid de sprijin din zidărie de piatră care în momentul de față este puternic afectat (rupt).

„O dată cu ruperea zidului de sprijin s-a surpat și drumul pe jumătatea de bandă dinspre vale. Pe zona afectată de alunecare se poate circula doar pe o singură bandă”, se precizează în caietul de sarcini.

Potrivit documentului citat, în urma vizitei în teren s-au identificat următoarele:

– Între km 76 + 077 și km 76 + 100 s-a identificat o cedare a zidului de sprijin de rambleu în lungime de 23 m, realizat din zidărie de piatră. Astfel, drumul este suprat pe jumătatea din aval, datorită eroziunilor produse de râul Albac.

– La km 76 + 099 s-a identificat un podeț ce subtraversează drumul național. Acest podeț nu are cameră de cădere și amenajare aval și nu are timpane.

Prin realizarea investiției se dorește consolidarea drumului în vederea îmbunătățirii traficului auto și siguranței în exploatare.

Pentru consolidarea drumului se propun următoarele lucrări:

  • refacerea zidului de sprijin
  • realizare dren longitudinal amonte
  • refacere structură rutieră pe toată lățimea drumului
  • amplasarea parapetului pietonal
  • corecție a cursului albiei minore a râului Albac
  • refacerea podețului existent
  • refacerea stratului de uzură se va executa pe toată lățimea drumului, pe o lungime extinsă cu câte 10 m față de lungimea structurii de sprijin.

Durata de execuție a lucrărilor este estimată la 6 luni.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba. Averse, descărcări electrice, vânt puternic, grindină

Publicat

Județul Alba se află sub atenționare Cod Galben de furtună, luni după-amiaza.

Potrivit ANM, se vor semnala descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni, averse care vor cumula 15 l/mp.

Până la ora 19.00, este vizată zona joasă a județului Alba.

Atenționări meteo similare sunt valabile în Bihor, Mureș, Harghita.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Elevii din Aiud, întâmpinați cu ”porți de dezinfecție”, la intrarea în școli. Pregătiri pentru activitățile ce încep marți

Publicat

La Aiud au fost montate ”porți de dezinfecție” la toate şcolile din municipiu, a anunțat Primăria, pe Facebook. Este una dintre măsurile de protecție sanitară aplicată în oraș, pentru revenirea elevilor în școli, din 2 iunie.

”Pentru siguranța elevilor şi a cadrelor didactice au fost montate porți de dezinfecție la toate şcolile din municipiul Aiud”, au precizat reprezentanții Primăriei.

Vezi și ALBA: Jumătate dintre elevii din clasele VIII, XII și XII NU vin la școală în 2 iunie. LISTA unităților unde nu se fac pregătiri

Potrivit sursei citate, din totalul de 538 elevi de clasa a VIII-a și a XII/XIII-a, 223 vor reveni în 2 iunie pentru pregătirea examenelor.

Este vorba despre 56% elevi de clasa a VIII-a și 34% elevi din clasele a XII/XIII-a. Doar 57 din cei 223 au optat pentru transportul public local, pentru majoritatea elevilor transportul fiind asigurat de către părinți la decizia acestora.

sursă: Facebook Primăria Aiud

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Studiu: Persoanele cu COVID, care nu au simptome, nu-i pot infecta pe cei din jur

Publicat

O persoană infectată cu noul coronavirus, dar care nu are simptome, nu ar putea transmite virusul mai departe. Este concluzia unui studiu recent al cercetătorilor chinezi.

Potrivit sursei citate, din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala.

Opt cercetători chinezi au făcut primul şi cel mai amplu studiu legat de cât de contagioase sunt persoanele care au infecţia COVID-19, dar nu au simptome ale bolii. Ei au pus o persoană testată pozitiv pentru noul coronavirus, dar asimptomatică, să stea lângă alte 455 de persoane, dintre care 25% cu afecţiuni cardiovasculare. Specialiştii i-au supravegheat atent timp de 5 zile.

După aceea, cele 455 de persoane au fost izolate şi monitorizate cu atenţie. Dintre acestea, doar opt au avut semnele unei infecţii respiratorii, dar niciuna nu a luat virusul SARS-COV-2. Certifică asta testarea PCR, analizele de sânge şi examinarea pulmonară prin tomografie.

Acest studiu ar putea schimba și modul în care se fac internările, iar oamenii se vor gândi dacă le va mai fi teamă când ies din casă.

Studiul cercetătorilor chinezi este indexat de prestigioasa National Library of Medicine și a fost trimis deja expertilor OMS pentru o reacție din partea acestora.

sursă: ziare.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate