Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lege a deputatului Răcuci: dezvoltatorii imobiliari deghizați în persoane fizice NU vor mai plăti taxe

Publicat

În timp ce românii plătesc impozite pe venit de 16%, la care se adaugă contribuții sociale de pensie și sănătate importante pe salariile lor, investitorii imobiliari, deghizați în ”persoane fizice”, vor beneficia printr-o lege recentă inițiată de PNL și aprobată de majoritatea parlamentară de scutiri importante la plata contribuțiilor și TVA pe motiv că au fost nedreptățiți. Printre cei patru deputați PNL care au inițiat-o, se numără și liberalul din Alba Claudiu Vasile Răcuci. Ceilalți trei sunt Bogdan Iulian Huțucă (fost șef al ANAF), Raluca Turcan și Ștefan Ion.

Legea a fost promulgată de către președintele Klaus Iohannis și scutește persoanele fizice care construiesc blocuri întregi și ansambluri imobiliare de plata taxelor aferente.

”Organul fiscal nu reîncadrează veniturile obţinute de către persoanele fizice din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal ca venituri dintr-o activitate independentă şi nu emite o decizie de impunere în legătură cu o astfel de reîncadrare, pentru perioadele anterioare datei de 1 iunie 2017”, spune legea nr. 29 din 2018, legea inițiată de cei patru.

Mai mult banii trebuie restituiți celor care au construit blocuri întregi ca persoane fizice pentru a beneficia de regimul fiscal avantajos. ”Persoanele care au efectuat plata obligaţiilor fiscale pentru care prezenta lege prevede anularea acestora, au dreptul la restituirea sumelor achitate”, spune noua lege care.

De remarcat că legea a fost votată de 249 de deputați, de la TOATE partidele, cu un singur vot contra și trei abțineri.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax