Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Lege pentru protecția muncitorilor români care lucrează în străinătate. Noi reguli și sancțiuni pentru agențiile de plasare

Publicat

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, propunerea care aprobă ordonanţa de urgenţă a Guvernului 33/2021 pentru modificarea şi completarea Legii 156/2000 privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate.

Astfel, proiectul stabileşte obligaţii suplimentare în sarcina agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate şi a furnizorilor de servicii de plasare, în vederea creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara ţării.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2021, prin care se modifică şi se completează Legea nr.156/2000, urmărindu-se instituirea, în sarcina furnizorilor de servicii de plasare a forţei de muncă stabiliţi pe teritoriul unui alt stat, care desfăşoară pe teritoriul României activităţi de mediere şi plasare a forţei de muncă, a obligaţiilor pe care le au şi agenţii români de plasare a forţei de muncă.

De asemenea, este preconizată stabilirea unor obligaţii suplimentare în sarcina agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate şi a furnizorilor de servicii de plasare, în vederea creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor români aflaţi în căutarea unui loc de muncă în afara ţării. Totodată, sunt modificate prevederile art. 19 referitoare la calificarea unor fapte drept contravenţii şi la sancţionarea acestora.

Camera Deputaţilor a votat, în calitate de for decizional. Legea merge la promulgare la președintele Iohannis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax