Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lege promulgată: Infracţiunile de omor comise cu intenţie nu se mai prescriu

Publicat

Infracţiunile de omor comise cu intenţie, de genocid, contra umanităţii şi de război nu se mai prescriu. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, un decret pentru promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr.286/2009 privind Codul penal.

Potrivit modificărilor aduse Codului Penal, ca urmare a promulgării legii, nu se mai prescriu infracţiunile de omor comise cu intenţie, cele de genocid, contra umanităţii şi de război.

Prescripţia răspunderii penale are ca efect înlăturarea răspunderii penale, ca urmare a trecerii unui anumit interval de timp de la săvârşirea faptei.

Termenele de prescripţie a răspunderii penale pentru persoane fizice sunt de 15 ani (în cazul infracţiunilor pentru care pedepsele sunt de închisoare pe viaţă sau pe o perioadă mai mare de 15 ani) şi 10 ani (pentru infracţiuni cu pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 15 ani).

Legea care a modificat Codul Penal a fost adoptată de Camera Deputaţilor, la finalul lunii februarie.

Sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax