Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lege specială pentru repatrierea românilor care şi-au pierdut viaţa peste hotare, în Uniunea Europeană

Publicat

euro bani

Familiile românilor care şi-au pierdut viaţa peste hotare, pe teritoriul statelor Uniunii Europene ar putea primi bani de la stat, ca ajutor privind repatrierea acestora.

Cheltuielile cu repatrierea corpurilor neînsufleţite au pus în dificultate unele familii, fiind foarte scumpe, între 3.000 și 6.000 de euro. În multe cazuri, dat fiind faptul că oamenii nu își permit asemenea costuri, trupurile celor morți rămân în țara respectivă, unde sunt îngropate de autorități.

Lege privind decontarea de către statul român a procedurilor de repatriere a cetățenilor români decedați pe teritoriul Uniunii Europene

Art. 1 – Statul român va suporta cheltuielile de repatriere a cetățenilor români decedați pe teritoriul Uniunii Europene, la cererea familiei. 

Art. 2 – Prevederile prezentei legi se aplică doar cetățenilor români care înregistrează venituri care nu depășesc contravaloarea salariului mediu net, raportat de Institutul Național de Statistică la momentul decesului. 

Art. 3 – Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne vor redacta normele metodologice pentru punerea în aplicare a acestei legi, în maxim 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax