Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea Alexandra: închisoare pe viață pentru criminali, fără eliberare condiționată. Se cere adoptarea de urgență în Parlament

Publicat

a

PNL solicită convocarea de urgență a Parlamentului pentru adoptarea legii, care să facă modificările legislative necesare pentru ca tragedii cum este cea de la Caracal să poată fi prevenite, iar criminalul să plătească, anunță Florin Roman, deputat PNL de Alba.

Legea Alexandra înseamnă în primul rând introducerea detenției pe viața pentru criminali feroce, care ucid minori, femei însărcinate, după modelul sârbesc în cazul Tijana. Apoi adoptarea legii pe care am propus-o, ca criminalii, tâlharii, violatorii și pedofilii să nu mai beneficieze de eliberare condiționată.

PNL propune și dublarea amenzilor pentru cei care dau apeluri false la 112. O alta prioritate legislativă o reprezintă restricționarea comercializării cartelelor prepay neidentificabile.

Fără aceste minime intervenții legislative imediate, nimic nu se schimbă. Criminalul Dincă poate scăpa de pușcărie, în 7-8 ani, în baza regimului compensatoriu adoptat de guvernul PSD-ALDE. Și azi și mâine, noi criminali, violatori și tâlhari ies din pușcăriile românești și pot genera noi drame. Am cerut același lucru în ianuarie, după crima de la Mediaș și s-au făcut că plouă. Acum a apărut Caracal… mâine cine știe? Nimeni nu mai este în siguranță pe stradă. Frica a pus stăpânire pe oameni. Schimbarea miniștrilor, comandantilor, șefilor de inspectorate și de arme nu este decât un exercitiu de imagine! Un plan cinic pentru ca ura sa nu ajungă la Viorica Dăncilă! Așa nu se mai poate! Intervenția legislativă este urgentă și necesară! Solicit președintelui Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu și președintelui PSD, Viorica Dăncilă, să cheme Parlamentul în sesiune extraordinara încă de mâine pentru adoptarea Legii Alexandra! Sunt deja 50.000 de români care au semnat pentru noua lege. Dacă nu veți face asta, veți fi complici la fiecare crimă, viol, tâlhărie pentru că susțineți infractorii care ne atacă copiii și femeile pe stradă!”, transmite Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax