Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Legea antifumat, dezbătută în comisii la Camera Deputaților. Modificările propuse de parlamentari

Publicat

fumat-interzis Aleşii încearcă să schimbe din nou legea care interzice fumatul în spaţiile publice. Două comisii din Camera Deputaţilor discută marți proiectul care prevede condiţii mai blânde pentru fumători.

Marți, 4 octombrie, deputații din comisiile reunite de Sănătate și cea Juridică se întâlnesc pentru a discuta pe seama unui proiect ce prevede o directivă europeană privind producerea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun.

Însă, acest proiect conține mai multe amendamente care au fost discutate inclusiv săptămâna trecută la Senat.

Senatorul PND Daniel Fenechiu propune trei modificări importante la această lege. Prima se referă la redefinirea spațiului public – acesta ar urma să fie definit ca orice spațiu care are pereți de jur împrejur și tavan. Asta înseamnă că va putea fuma inclusiv pe terase și balcoane.

Un alt amendament se referă la existența unor spații special amenajate pentru fumători, ceea ce ar reîntoarce legea la situația de acum câțiva ani, atunci când în restaurante și spații comerciale existau spații special amenajate pentru fumători.

De asemenea, tot el propune ca fumătorii să se poată organiza în asociații și în cluburi dedicate lor.

Tot la același proiect de lege există și două amendamente ale Aureliei Cristea, deputată PSD, considerată inițiatoarea legii antifumat. Aceasta propune înăsprirea legii prin interzicerea fumatului în mașină atunci când se află și un minor sau o femeie însărcinată.

UPDATE: Comisiile reunite de sănătate, industrii şi juridică au decis marţi să respingă toate modificările aduse la legea anti-fumat în vigoare, care interzice fumatul în toate spaţiile închise şi la locurile de joacă, potrivit hotnews.ro. Votul final se va da în plenul Camerei Deputaţilor.

În Parlament mai există un proiect prin care se doreşte relaxarea interdicţiilor, astfel încât să se poată fuma din nou în spaţii special amenajate. Acesta se află la Senat, unde aşteaptă votul în plen, după ce comisia de sănătate a decis de asemenea respingerea modificărilor.

surse: digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax