Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Legea bunului simț: parcări rezervate femeilor gravide și familiilor cu copii sub 5 ani. Comunicat al deputatului Alin Ignat

Publicat

Alin Ignat deputat PNL de Alba

Legea bunului simț, pe care am inițiat-o și care acordă prioritate la ghișee și case de marcat publice și private femeilor gravide și familiilor cu copii cu vârsta sub 5 ani, intră în etapa a doua de aplicare. 

Până la jumătatea lunii aprilie, instituțiile publice și companiile private care dețin sau administrează parcări au obligația să amenajeze și să rezerve locuri de parcare dedicate femeilor gravide și familiilor cu copii cu vârsta sub 5 ani.

Legea prevede un termen de aplicare de 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial, pentru punerea în practică a acestei facilități.

Legea bunului simț, un act normativ inițiat împreună cu colegii mei deputați, Mara Calista și Florin Alexe, la propunerea Mirelei Retegan, fondator Zurli, reprezintă doar o realizare într-o activitate publică în care am înțeles să prioritizez nevoile familiilor din România și să generez soluții rapide și eficiente.

Alte măsuri pe care le-am gândit și pus în practică, fie din postura de secretar de stat în Ministerul Muncii sau din cea de parlamentar liberal de Alba, privesc:

  • Dublarea concediului de acomodare plătit, de la 1 an la 2 ani, pentru persoanele care adoptă un copil.
  • Prelungirea până la 3 ani a concediului și indemnizației de creștere a copilului, în cazul copiilor născuți prematur.
  • Data de 8 a fiecărei luni – dată fixă pentru plata alocațiilor și indemnizațiilor pentru creșterea copilului.
  • Digitalizarea procedurilor de depunere a dosarelor pentru beneficii sociale (alocații, indemnizații pentru creștere copil, indemnizații de handicap etc.) și procesarea automatizată a solicitărilor.
  • Proiect pentru majorarea indemnizației pentru creșterea copilului, pragul minim, de la 1300 la 2000 lei, și cel maxim, de la 8500 la 13200 lei, prin raportarea la salariul minim – în dezbaterea Camerei Deputaților.

Așa înțeleg să reprezint oamenii din Alba în Parlament. Cu decență, cu seriozitate și cu rezultate.

Continuăm. Avem treabă de făcut!

Alin Ignat, deputat PNL de Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Miti

    joi, 01.02.2024 at 09:16

    Legea bunului simț este să desființezi salariile și pensiile nesimțite!!!

  2. un iobag din Romania

    joi, 01.02.2024 at 10:44

    De oamenii in varsta si cu probleme grave de sanatate ati uitat ca de obicei , mai opriti-va sa mai dati legi cu tot felul de avantaje si privilegii ca uitati-va unde a ajuns tara asta cu PRIVILEGIATII Cum sabilesti ca copilu are sub 5 ani sau ca duduia ii gravida ,si pot parca pe locul respectiv ..legi facute pe genunchi

  3. Pamfil

    joi, 01.02.2024 at 11:29

    bai da ce va f… pe voi grija exact de ce nu trebuie. Din cauza voastra acum toti isi cara plozii la magazine ca sa aiba „prioritate la casele de marcat”. Plozi nevaccinati care ajuta la propagaraea a o gramada de boli transmisibile.

    Nu vorbiti voi de bun simt cand tot ce faceti e nesimtit. Incalcati Constitutia prin legiferarea a tot felul de exceptii de prost gust pana la pensiile nesimtite.

    Constitutia Romaniei:
    ARTICOLUL 16
    (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
    (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

  4. codru

    duminică, 04.02.2024 at 20:53

    ar fi bine sa vorbesti de situatia din Alba iulia. Ati stricat orasul, nu mai poate parca omul sa intre la o farmacie sa ia un medicament pentru copii, sa intre la un butic din cauza bordurilor, a inexistentei parcarilor…, etc

  5. DC

    luni, 22.04.2024 at 17:16

    am aproape 60 ani. nu ma consider chiar varstnica, deși ma tratez de tensiune arterială mare, mai scârțâie un genunchi, mă rog… am intrat ieri în grabă să cumpăr un detergent și un balsam de rufe de care aveam nevoie și uitasem la cumpărături. am înhățat în drum și un ghiveci de flori și m,am îndreptat spre casă. în spate venea un tătic cu un cărucior. am zis ca este de bun simt sa,l las în față. ne-am așezat la rand și…surpriză: în urmă venea doamna cu căruțul plin vârf. m,a anunțat că sunt împreună și ca au prioritate. – bine, dar am 3 produse, am spus, iar tatăl m,a asigurat ca nu este nicio problemă. apoi, ajunsă la casă, a solicitat f.solemn carierei să respecte legea și sa le acorde prioritate. consider aceasta, prin prisma experienței mele de până acum, o victorie zdrobitoare a legii bunului simț asupra unei bane care dorea sa cumpere 3 produse :)). sa fim sănătoși

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax