Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Legea câinilor fără stăpân, adoptată de Guvern: Vezi ce se va întâmpla cu maidanezii nerevendicați până la 1 martie 2014

Publicat

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, normele de aplicare a legii privind gestionarea câinilor fără stăpân, anunță Mediafax. Câinii neidentificați și neînregistrați până la data de 1 martie 2014 sunt considerați câini fără stăpân și sunt tratați conform procedurilor legale, prevede proiectul de norme metodologice adoptat miercuri.

Proiectul normelor a fost discutat și săptămână trecută în Guvern, dar membrii Executivului au amânat atunci aprobarea documentului și au decis să fie continuate discuțiile pe această temă încă o săptămâna, pentru îmbunătățiri.

Proiectul de norme, prezentat la jumătatea lunii noiembrie, prevede ca acei câini nou-născuți cu proprietar vor fi identificați în termen de maxim 30 zile de la naștere si, în orice caz, înainte de vânzarea sau scoaterea în spații publice a acestora, iar câinii adulți cu proprietar – în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a normelor, dar nu mai târziu de 1 martie 2014, în timp ce câinii proveniți din adăposturile publice trebuie identificați în momentul adopției, dar în orice caz înainte de a părăsi adăpostul.

Câinii neidentificați și neînregistrați până la data de 1 martie 2014 sunt considerați câini fără stăpân și sunt tratați conform procedurilor legale, mai prevede proiectul de norme.

Legea nr. 258/2013, adoptată de Camera Deputaților în 10 septembrie, stabilește, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice, dacă aceștia nu sunt revendicați sau adoptați, în termen de 14 zile lucrătoare.

Susținătorii legii privind eutanasierea câinilor fără stăpân au organizat un miting în fața Guvernului weekendul trecut, cerând autorităților aplicarea legii și aprobarea normelor de aplicare a acesteia.

Sursa: Hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax